ΕΣΤΑΜΕΔΕ: “Κάτω τα χέρια από το κτίριό μας στην Κλαυθμώνος”

Στα κρυφά από τους 30.000 συνταξιούχους του ΤΣΜΕΔΕ, αφού καμιά απάντηση σε σχετική επισήμανσή μας, ή ενημέρωση δεν γίνεται στο σωματείο τους, την ΕΣΤΑΜΕΔΕ, υπήρξε απόφαση του ΕΦΚΑ να απομακρύνει την υπηρεσία συνταξιούχων από το φυσικό της χώρο, το κτίριο του ΤΣΜΕΔΕ-ΤΜΕΔΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Νέο βήμα διασποράς των υπηρεσιών του πρ. ΤΣΜΕΔΕ για ν’ αποσπαστεί το κτίριο της Κλαυθμώνος από τους μηχανικούς.

Στα κρυφά από τους 30.000 συνταξιούχους του ΤΣΜΕΔΕ, αφου καμιά απαντηση σε σχετικη επισήμανσή μας, ή ενημέρωση δεν γίνεται στο σωματείο τους, την ΕΣΤΑΜΕΔΕ, υπήρξε απόφαση του ΕΦΚΑ να απομακρύνει την υπηρεσία συνταξιούχων από το φυσικό της χώρο, το κτίριο του ΤΣΜΕΔΕ-ΤΜΕΔΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Την απόφαση αυτή την επιβεβαίωσε ο κ. Μακεδος, προεδρος του ΤΜΕΔΕ, χθες 15 10 2020, στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που είχαμε διοργανώσει ενάντια σε όλα τα πλοκάμια της αντιασφαλιστικής λαίλαπας, που πνίγουν ιδιαίτερα τους συνταξιουχους μηχανικούς και συνεργάτες τους.

Η προσπάθεια αυτή απομακρυνσης γίνεται σε πληρη συνεννοηση με τους σφετεριστες του τιτλου της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, που κρυβουν από τους συνταξιούχους αυτές τις οσφυοκαμπτικές συνεννοησεις και ειχαν το θρασος να παρουσιαστουν στο κτιριο και να επιχειρησουν να απομακρυνουν την εγκατασταση της ΕΣΤΑΜΕΔΕ που εγινε από τις αρχες του 2016 με αποφαση του ΔΣ στην οποία συμμετειχε και ο σημερινος σφετεριστης του τιτλου της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, Η ηγεσια του υπουργείου Κοινωνικης Ασφάλισης είχε μαλιστα την ιδια μερα της εκδηλωσης διαμαρτυρίας δεχτει τους σφετεριστες και κουβεντιαζε μαζι τους την οσφυοκαμπτικη ατζεντα τους, που δεν περιείχε αυτό το καυτο θεμα της απομάκρυνσης. Ατζεντα που αβανταρει όλες τις καταστριφικες για την κοινωνικη ασφαλιση αναδιαρθρώσεις, οπως την ιδιωτικοποιηση της υγείας.

Η απομακρυνση της υπηρεσίας συνταξιουχων εντάσσεται στη μεθόδευση απόσπασης του κτιρίου μας από τους ασφαλισμένους ΤΣΜΕΔΕ που καταγγελλεται σε σειρά Γενικων Συνελευσεων των δυο σωματειων μας ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ και ΕΣΤΑΜΕΔΕ. Τη μεθόδευση αυτή βοήθα συνεχώς ο ΕΦΚΑ, όπως το  καταγγελουμε απο τις αρχές του 2017, και σημερα με το νέο βήμα της απαραδεκτης και ανορθολογικης διασποράς των υπηρεσιών του ΤΣΜΕΔΕ,

Η παρούσα προσπάθεια απομακρυνσης ζωτικης υπηρεσίας του πρώην ΤΣΜΕΔΕ, όπως επιβεβαιώνεται απροκάλυπτα σήμερα, θα συναντήσει την αντισταση όλων των φορεων των μηχανικων, αυτων που δωσανε το αιμα τους για να περισσευουν χρηματα και να κτιστει αυτό το κτίριο. Πρόκειται για καιριο χτύπημα ενάντια στα δικαιώματά τους, αφου τους απομακρυνουν από ένα κτιριο κτισμένο ειδικά για τις αναγκες εξυπηρετησης των ασφαλισμενων του ΤΣΜΕΔΕ. 

Η δικαιολογία που «ακουστηκε», (στο κλίμα περιφρόνησης της στοιχειωδους δεοντολογιαε ενημερωσης των ενδιαφερομένων φορέων), για ταχα εκσυγχρονισμό συγκεντροποιησης υπηρεσιών απονομής συνταξεων περισσότερων ταμείων, είναι σαθρή. Εδώ δεν πρόκειται για εκσυγχρονισμό τύπου ΗΔΙΚΑ σχετικά με την ενοποίηση των χρηματικών καταβολών των αποδοχών για τον οποίο κανείς δεν εναντιώθηκε. Εδώ πρόκειται για απαραδεκτη και αδικαιολογητη συγκεντροποιηση σε ένα κτιριο των υπηρεσιων διαφορετικων ταμειων, απλώς για να γειτνιαζουν, χωρις να εχουν τιποτα κοινό. Πχ για τους συνταξιουχους του ΤΣΜΕΔΕ με τις αυξανόμενες ιδιαιτερότητες απονομης των συνταξιοδοτικων αποδοχών τους (και με την πολυδιασπαση των εισφορών) θα υπάρχουν για πολλά χρόνια αναγκες πολλαπλασιου προσωπικού, για να διεκπεραιώνεται η συνταξη του κάθε αιτούντα που απαιτεί ιδιαιτερη μελετη των χρόνων εισφορών, των χρεών, των κατοχυρωμενων δικαιωματων κλπ. 

Οι καθυστερήσεις απονομής συνταξης ηδη φτασανε τα 4 χρονια και η απονομή της προσωρινής ξεπέρασε κατά πολύ τον 1 χρονο. Οι αναγκες εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων και των συνταξιουχων ΤΣΜΕΔΕ είναι τεράστιες και η ταλαιπωρία τους σε 4-5 υπηρεσίες διασπαρτες στην Αθήνα αποτελει ανάλγητη συμπεριφορά της πολιτείας απέναντί τους.

Οι λειτουργίες εξυπηρετησης των ασφαλισμενων ΤΣΜΕΔΕ στο κτιριο της Κλαυθμωνος, προγραμματιστηκαν λεπτομερως για την κατασκευη του. Σ΄ αυτές περιλαμβανεται και η εγγυοδοσία  που, παρα τον καταστροφικό διαχωρισμο και σπάταλο γιγαντισμό, εξακολουθει να ειναι για μας αναπόσπαστο κομματι της ασφάλισής μας, αρρηκτα δεμενη με τα δικαιωματα μας συνταξιοδοτησης, που πολλοί από μας τα βαζουν ενεχυρο για να έχουν δουλειά. 

Κάτω τα χέρια από το κτίριό μας στην Κλαυθμώνος. 

Να αναστραφεί η απομακρινή των υπηρεσιών των συνταξιούχων και να επανέλθουν όλες οι υπηρεσίες του ΤΣΜΕΔΕ στον φυσικό τους χώρο.

Για την ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Κώστας Τζατζάνης Πρόεδρος
Γιάννης Τσουρουνάκης εκτελών χρέη Γ. Γραμματέα

Σας επισυνάπτουμε το σημερινό (σ.σ. χτεσινό) γράμμα σε όλους τους κυβερνητικούς αρμοδιους και φορείς των μηχανικών, καθώς και το γράμμα  της 12 8 2020, οταν πρωτοακουσαμε για τις προθεσεις απομακρυνσης.

Το γράμμα της 16.10.2020:

Θεμα: Απαράδεκτη η διασπορά των υπηρεσιων που μας εξυπηρετούν. Κάτω τα χέρια από το κτίριό μας στην Κλαυθμώνος.

Κύριε Διοικητή και κύριοι Πρόεδροι

Μετά το γράμμα που σας στείλαμε στις 12/8/2020 η διαδικασία απομακρινής της υπηρεσίας συνταξιουχων σταματησε, για να επανελθει δριμυτερη αυτές τις μερες. Και όλα γινονται στα κρυφα από τους 30.000 συνταξιουχους του ΤΣΜΕΔΕ, αφου καμιά επίσημη απαντηση η ενημερωση δεν γίνεται στο σωματειο τους, ενώ υπάρχει απ΄ ο, τι φαινεται πληρης συνεννοηση με τους σφετεριστες του τιτλου της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, που κρυβουν από τους συνταξιούχους αυτές τις οσφυοκαμπτικές συνεννοησεις και ειχαν το θρασος να παρουσιαστουν στο κτιριο και να επιχειρησουν να απομακρυνουν την εγκατασταση της ΕΣΤΑΜΕΔΕ από τον χωρο της, όπως φαινεται και στο γράμμα μας της 12 10 2020, εγκατασταση που εγινε από τις αρχες του 2016 με αποφαση του ΔΣ στην οποία συμμετειχε και ο σημερινος σφετεριστης του τιτλου της ΕΣΤΑΜΕΔΕ κ. Δούκας, 

Η απόφαση του ΕΦΚΑ να απομακρυνει την υπηρεσια συνταξιούχων, που την επιβεβαιωσε ο κ. Μακεδος και χθες στην εκδήλωση διαμαρτυριας μπροστα στο κτίριό μας, εντάσσεται στη μεθόδευση απόσπασης του κτιρίου μας από τους ασφαλισμένους ΤΣΜΕΔΕ που καταγγελλεται σε σειρά Γενικων Συνελευσεων των δυο σωματειων μας ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ και ΕΣΤΑΜΕΔΕ. Τη μεθοδευσεη αυτή βοήθα συνεχώς ο ΕΦΚΑ, όπως το  καταγγελουμε απο τις αρχές του 2017, και σημερα με το νέο βήμα της απαραδεκτης και ανορθολογικης διασποράς των υπηρεσιών του ΤΣΜΕΔΕ,

Η μεθόδευση αυτή όπως επιβεβαιώνεται απροκάλυπτα σήμερα, θα συναντήσει την αντισταση όλων των φορεων των μηχανικων, αυτων που δωσανε το αιμα τους για να περισσευουν χρηματα και να κτιστει αυτό το κτίριο. Πρόκειται για καιριο χτύπημα ενάντια στα δικαιώματά τους, αφου τους απομακρυνουν από ένα κτιριο κτισμένο ειδικά για τις αναγκες εξυπηρετησης των ασφαλισμενων του ΤΣΜΕΔΕ. 

Η δικαιολογία που «ακουστηκε», (στο κλίμα περιφρόνησης της στοιχειωδους δεοντολογιαε ενημερωσης των ενδιαφερομένων φορεων), για ταχα εκσυγχρονισμό συγκεντροποιησης υπηρεσιών απονομής συνταξεων περισσότερων ταμείων, είναι σαθρή. Εδώ δεν πρόκειται για εκσυγχρονισμό τύπου ΗΔΙΚΑ σχετικά με την ενοποίηση των χρηματικών καταβολών των αποδοχών για τον οποίο κανείς δεν εναντιώθηκε. Εδώ πρόκειται για απαραδεκτη και αδικαιολογητη συγκεντροποιηση σε ένα κτιριο των υπηρεσιων διαφορετικων ταμειων, απλώς για να γειτνιαζουν, χωρις να εχουν τιποτα κοινό. Πχ για τους συνταξιουχους του ΤΣΜΕΔΕ με τις αυξανόμενες ιδιαιτερότητες απονομης των συντάξεών τους (και με την πολυδιασπαση των εισφορών) θα υπάρχουν για πολλά χρόνια αναγκες πολλαπλασιου από το σημερινο προσωπικού για να διεκπεραιώνεται η συνταξη του κάθε αιτουντα που απαιτεί ιδιαιτερη μελετη των χρόνων εισφορών, των χρεών, των κατοχυρωμενων δικαιωματων κλπ. Οι καθυστερήσεις απονομής συνταξης ηδη φτασανε τα 4 χρονια και η απονομή της προσωρινής ξεπέρασε κατά πολύ τον 1 χρονο. Οι αναγκες εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων και των συνταξιουχων ΤΣΜΕΔΕ είναι τεράστιες και η ταλαιπωρία τους σε 4-5 υπηρεσίες διασπαρτες στην Αθήνα αποτελει ανάλγητη συμπεριφορά της πολιτείας απέναντί τους.

Οι λειτουργίες εξυπηρετησης των ασφαλισμενων ΤΣΜΕΔΕ στο κτιριο της Κλαυθμωνος, προγραμματιστηκαν λεπτομερως για την κατασκευη του. Σ΄ αυτές περιλαμβανεται και η εγγυοδοσία  που, παρα τον καταστροφικό διαχωρισμο και σπάταλο γιγαντισμό, εξακολουθει να ειναι για μας αναπόσπαστο κομματι της ασφάλισής μας, αρρηκτα δεμενη με τα δικαιωματα μας συνταξιοδοτησης, που πολλοί από μας τα βαζουν ενεχυρο για να έχουν δουλειά. 

Κάτω τα χέρια από το κτίριό μας στην Κλαυθμώνος. 

Να αναστραφεί η απομακρινή των υπηρεσιών των συνταξιούχων και να επανέλθουν όλες οι υπηρεσίες του ΤΣΜΕΔΕ στον φυσικό τους χώρο.

Για την ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Κώστας Τζατζάνης Πρόεδρος
Γιάννης Τσουρουνάκης εκτελών χρέη Γ. Γραμματέα

Το γράμμα της 12.8.2020: 

Υπάρχει προγραμματισμος να απομακρυνθουν οι υπηρεσίες των συνταξιουχων απο το μέγαρό μας στην Κλαυθμώνος;

Κύριε Διοικητή και κύριοι Πρόεδροι

Συναδελφος μας πληροφορησε χθες στο γραφείο μας πως του είπαν στην υπηρεσια συνταξιουχων ΤΣΜΕΔΕ στον πρώτο οροφο, πως στις 24 του μηνός θα μεταφερθεί η υπηρεσία αυτη σε μια διεύθυνση έξω από το κτίριο του ΤΣΜΕΔΕ, που χτίστηκε ειδικά για την ασφάλιση των μηχανικών και συνεργατών τους. 

Αν αυτό αληθεύει, ειδικα για μας τους συνταξιουχους του ΤΣΜΕΔΕ, που δωσαμε το αιμα μας για να περισσευουν χρηματα και να κτιστει κι αυτό το κτίριο, πρόκειται για καιριο χτύπημα ενάντια στα δικαιώματά μας, αφου απομακρυνουν τα μέλη μας από ένα κτιριο κτισμένο ειδικα για τις αναγκες εξυπηρετησης των ασφαλισμενων του ΤΣΜΕΔΕ.

Παρακαλούμε να μας στείλετε αμέσως ενημέρωση για τους σχεδιασμούς σας σχετικά με την εγκατάσταση του ΤΣΜΕΔΕ στο κτίριο μας, από το οποίο έχουν αποσπαστεί ήδη κάποιες υπηρεσίες που ταλαιπωρούν ιδιαίτερα τους συνταξιούχους.

Υπενθυμίζουμε ότι οι προσφατες αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων της ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ και της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, που σας έχουμε γνωστοποιησει, επαναλαμβάνουν με σαφήνεια την εκφρασμένη σαφή τοποθέτηση των μηχανικών για τη χρήση του κτιρίου στην Κλαυθμώνος. Το ότι η 4μελής πλειοψηφια του 7μελους Δ.Σ. της ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ προωθει παρανομα θεσεις αντιθετες από τις αποφάσεις της Γενικης της Συνελευσης, και κανει το ιδιο σφετεριζόμενη τον τιτλο ττης ΕΣΤΑΜΕΔΕ, διαδιδοντας αερολογίες για το «Σπιτι του Μηχανικου» στην Κολοκοτρώνη, και παραμένοντας σ΄ ένα αφυλακτο και επικινδυνο κτιριο, δεν δινουν σε κανενα το δικαιωμα να θεωρησει ότι έχει τη συναινεση των συνταξιουχων του ΤΣΜΕΔΕ γι αυτο το παραπερα βημα αποσπασης απο τους ασφαλισμένους του της περιουσιας του ΤΣΜΕΔΕ.

Ειδικά ο κ. Μακεδος που είναι και πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, αυτό το νευραλγικό όργανο για την διαχείριση των υποθεσεων των συνταξιούχων του ΤΣΜΕΔΕ και των άλλων ασφαλισμένων του, έχει τεράστιες ευθύνες που, αντι να εχει φροντισει να ΄ρθουν όλες οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ (που περιλαμβανει τωρα και το ΕΤΕΑΕΠ, κεινο το απαράδεκτο προϊόν της διασπασης της ασφαλισης του ΤΣΜΕΔΕ), τι έχει κάνει για το απαράδεκτο ξεγύμνωμα των υπηρεσιών του ΤΣΜΕΔΕ και τη διασπορά τους σε διάφορα σημεία της Αθήνας; Το ότι παρανομα μας εχουν αποκλεισει από την παραπανω επιτροπή, διατηρωντας τον βολικο τους συνδικαλιστή, δεν σημαινει ότι απαλάσσεται από τις ευθυνες του κανείς για την παντελη αδιαφορια σχετικα με βασικα προβληματα των συνταξιουχων και ασφαλισμενων του ΤΣΜΕΔΕ.

Η όποια ενημερωση που οφειλετε να δωσετε στο σωματειο των συνταξιουχων του ΤΣΜΕΔΕ, δεν αμβλύνει τη υποχρέωσή σας να σεβαστειτε τις λειτουργίες του κτιριου της Κλαυθμωνος, στις οποίες συμπεριλαμβανεται και η εγγυοδοσία που, παρα τον καταστροφικό διαχωρισμο, εξακολουθει να ειναι για μας αναπόσπαστο κομματι της ασφαλισης μας, αρρηκτα δεμενη με τα δικαιωματα μας συνταξιοδοτησης, που πολλοί από μας τα βαζουν ενεχυρο για να έχουν δουλειά. 

Για την ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Κώστας Τζατζάνης Πρόεδρος
Σταύρος Βαρουτσής Γ.Γραμματεας

Σας επισυνάπτουμε επίσης ένα στιγμιότυπο από την εκδήλωσή μας διαμαρτυρίας, που με τις συνθηκες της πανδημιας των ευαισθητων ομαδων του πληθυσμού, αποτελεί σημαντικη επιτυχία του διεκδικητικού αγωνιστικου Κινηματος των συνταξιουχων ΤΣΜΕΔΕ:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: