Εργαζόμενη στην καθαριότητα ξεψύχησε την ώρα της δουλειάς

62χρονη εργαζόμενη στην καθαριότητα στο Δήμο Ζωγράφου, ξεψύχησε δίπλα στο απορριματοφόρο όχημα την ώρα της δουλειάς.

Εργαζόμενη στην καθαριότητα στου Ζωγράφου ξεψύχησε  την ώρα της δουλειάς. Σύμφωνα με το epoli.gr το τραγικό γεγονός συνέβη «μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, όταν ξαφνικά η 62χρονη εργάτρια, που ακολουθούσε το απορριμματοφόρο τύπου πρέσας, έχασε τις αισθήσεις της, ως όλα δείχνουν από ανακοπή καρδιάς… Συνάδελφοι της, όταν αντιλήφθηκαν το γεγονός, άμεσα, έσπευσαν να τις παράσχουν τις πρώτες βοήθειες, αλλά ήταν, δυστυχώς, αργά…».

Οι έτσι κι αλλιώς δύσκολες συνθήκες δουλειάς των εργαζομένων στην καθαριότητα, τις μέρες του καύσωνα, με τη ζέστη και την υγρασία στο κατακόρυφο, γίνονται ανυπόφορες και εξοντωτικές, με συνέπεια να αυξάνεται ο κίνδυνος για εργατικά ατυχήματα και να επιβαρύνονται ιδιαίτερα τα ευπαθή άτομα.

«Δε χωράει λοιπόν κανένας εφησυχασμός, καμιά επανάπαυση» επισημαίνουν τα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ απαιτώντας άμεσα μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τον καύσωνα…

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, συμβασιούχοι στην πλειονότητά τους και όμηροι της κεντρικής εξουσίας και μερίδας δημάρχων που τους κοροϊδεύουν με ψεύτικες υποσχέσεις, επιπλέον εργάζονται  σε κλίμα ανασφάλειας από τη μια και αποπροσανατολισμού από τις ηγεσίες του εργοδοτικού συνδικαλισμού από την άλλη, και λοιδωρούνται όταν απεργούν από τα συστημικά ΜΜΕ και τον «κοινωνικό αυτοματισμό», δεν θα πάψουν να διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Για την αδικοχαμένη εργαζόμενη στο Ζωγράφου, δεν φτάνουν το ανάθεμα στην «κακιά ώρα» και τα ευχολόγια. Το μόνο βέβαιο και αναμενόμενο είναι οι τυπικές ανακοινώσεις που θα εκφράζουν «θλίψη» και «συμπαράσταση στους οικείους». Και το πιθανότερο, για μια ακόμα φορά να μην  αναζητηθούν οι ευθύνες στην «πηγή» τους.

Να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα! Είναι ανάγκη επιτακτική να εφαρμοστούν όλα τα μέτρα (προστασίας κλπ) που προβλέπονται ακόμα από την κολοβή σημερινή νομοθεσία. Οι εργαζόμενοι να πάρουν τις τύχες της ζωής τους στα χέρια τους και να διεκδικήσουν όλα αυτά που δικαιούνται και τους ανήκουν.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: