Ελεύθερος ο 14 χρονος μαθητής από το Χαλάνδρι – Ελεύθεροι και οι υπόλοιποι μαθητές που κρατούνταν 5 μέρες στη ΓΑΔΑ

Όταν ο 14χρονος Βαγγέλης έμεινε ελεύθερος, το πλήθος που τον περίμενε δείχνοντας την αλληλεγγύη του, ξέσπασε σε χειροκροτήματα και συνθήματα.

Συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη, μετά τη συμμετοχή του στο μαθητικό συλλαλητήριο και κρατήθηκε εκδικητικά στη ΓΑΔΑ, χωρίς να έχει επαφή με τους δικούς του ανθρώπους, ενώ αναγκάστηκε να κοιμηθεί στο πάτωμα, όπως καταγγέλλει ο ίδιος.

Ο λόγος για τον 14χρονο Βαγγέλη, τον μαθητή από το 7ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου, που οδηγήθηκε σήμερα στην Ευελπίδων για νέα απολογία, μετά την κατάθεση που έδωσαν στον Εισαγγελέα ανηλίκων την Παρασκευή. Εκεί τον περίμενε πλήθος κόσμου για να δείξουν στον μαθητή την αλληλεγγύη τους: μαθητές, φοιτητές, μαζικοί φορείς και σωματεία, εκπρόσωποι του ΚΚΕ και άλλων πολιτικών κομμάτων αλλά και από τον Δήμο Χαλανδρίου.

Όταν ο 14χρονος Βαγγέλης έμεινε ελεύθερος, το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα και συνθήματα.

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους έμειναν σύμφωνα με τις πληροφορίες και οι υπόλοιποι συλληφθέντες μαθητές που κρατούνταν στη ΓΑΔΑ, μετά τη σύλληψή τους στο μαθητικό συλλαλητήριο της περασμένης πέμπτης.

Η κυβέρνηση έβαλε μπρος τη φάμπρικα των μαθητοδικείων και στοχοποιεί μικρά παιδιά. Είναι επιτακτική ανάγκη να ενταθεί ο αγώνας αλλά και η δική μας αλληλεγγύη.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: