Εκβιάζοντας τη μαρίδα: «Πλήρωσε αλλιώς σου κόβω το ρεύμα»

Να τι εννοούν όταν μιλάνε για «εκστρατεία» για τη βελτίωση της «εισπραξιμότητας» των οφειλών και την αντιμετώπιση των «ταμειακών ελλειμμάτων» της ΔΕΗ…

Προκειμένου η ΔΕΗ ΑΕ να γίνει «ένας παίκτης που θα παίζει επί ίσοις όροις στην ενεργειακή αγορά», η κυβέρνηση σχεδιάζει αυξήσεις ύψους 10% στα τιμολόγια της ΔΕΗ, συζητά την πλήρη κατάργηση της έκπτωσης για τους «συνεπείς καταναλωτές», ενώ το  ύψος των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος απειλεί να ανεβάσει και το σενάριο της επιβολής «ρήτρας ρύπων» στα τιμολόγια της επιχείρησης. Για τους εργαζόμενους της επιχείρησης σχεδιάζονται απολύσεις, μειώσεις μισθών και επιδείνωση των ήδη βεβαρυμένων συνθηκών δουλειάς…

Την ίδια στιγμή εντείνονται οι εκβιασμοί και οι απειλές προς εργαζόμενους, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους και οικογένειες που έχουν ανεξόφλητες οφειλές, λόγω της αδυναμίας τους να ανταποκριθούν στο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και στους όρους ρύθμισης της οφειλής τους που επιβάλλει η επιχείρηση.

Ειδοποιητήρια σαν αυτά που εμφανίζονται στη φωτογραφία, καταφθάνουν αυτές τις μέρες σε λαϊκά νοικοκυριά που αδυνατούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς τη ΔΕΗ.  Αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα γραφής το έγγραφο που απέστειλε ο ΔΕΔΔΗΕ σε αυτοαπασχολούμενο, σε πόλη της Δυτικής Μακεδονίας, του τι σημαίνει «εκστρατεία» για τη βελτίωση της «εισπραξιμότητας» των οφειλών και την αντιμετώπιση των «ταμειακών ελλειμμάτων» της ΔΕΗ… Με τη συγκεκριμένη επιστολή που αποκαλύπτει σήμερα ο Ριζοσπάστης, ο ΔΕΔΔΗΕ καλεί τον συγκεκριμένο άνθρωπο να  βρει άλλον πάροχο, καθώς η ΔΕΗ σκοπεύει να του κόψει το ρεύμα για ληξιπρόθεσμες οφειλές.

«Ο Προμηθευτής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΔΕΗ ΑΕ, του οποίου είστε πελάτης», αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ, υπέβαλε δήλωση οριστικής παύσης εκπροσώπησης «λόγω παραβίασης των όρων σύμβασης», δηλαδή, «παύει να σας προμηθεύει ηλεκτρική ενέργεια». Να σημειωθεί πως το ύψος της οφειλής είναι 1.300 ευρώ και η σύνδεση αφορά επαγγελματικό χώρο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «χιλιάδες τέτοια ειδοποιητήρια καταφθάνουν αυτές τις μέρες σε λαϊκά νοικοκυριά, βάζοντάς τους το μαχαίρι στο λαιμό. Η «εναλλακτική» που τους δίνει η ΔΕΗ είναι είτε να αλλάξουν πάροχο, με το χρέος να τους ακολουθεί και να παραμένει απαιτητό από την επιχείρηση, είτε να καταβάλουν άμεσα το 50% της οφειλής και να ρυθμίσουν το χρέος μέσα σε έναν μήνα, αν θέλουν να διατηρήσουν τη σύνδεσή τους.

Πρόκειται δηλαδή για όρους στους οποίους δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν εργαζόμενοι, άνεργοι και αυτοαπασχολούμενοι που πασχίζουν να ανταποκριθούν στο κόστος του ρεύματος και έχουν τελικά αποτέλεσμα να μένουν χωρίς ρεύμα.

Σε κάθε περίπτωση, επιβεβαιώνεται ότι στο στόχαστρο της ΔΕΗ μπαίνει η «μαρίδα», που δεν έχει πολλά περιθώρια αντίδρασης και, κάτω από τον εκβιασμό «πλήρωσε ή σου κόβω το ρεύμα», είναι βέβαιο ότι θα υποκύψει και θα πετσοκόψει ακόμα και από τα στοιχειώδη για να ανταποκριθεί στην όποια ρύθμιση».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: