Εγκλωβισμένοι 4 Έλληνες ταξιδιώτες στην Καμπότζη – Τους ζητούν 8000 ευρώ για αβέβαιη πτήση προς Γαλλία

“Είμαστε εργαζόμενοι που πληρώνουμε μέχρι τελευταίας δεκάρας το κράτος και απλά ζητάμε μια βοήθεια για να γυρίσουμε πίσω.”

Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή από τέσσερις εγκλωβισμένους Έλληνες στην Καμπότζη, που προσπαθούν με κάποιο τρόπο να γυρίσουν στην Ελλάδα, όπου και εργάζονται κανονικά, χωρίς να υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία άλλη δυνατότητα από μία πτήση 2000 ευρώ το άτομο προς Γαλλία στις 31 Μάρτη, που δεν είναι βέβαιο καν ότι θα πραγματοποιηθεί. Ως τώρα δεν έχουν λάβει κάποια βοήθεια από τις ελληνικές διπλωματικές αρχές ή άλλες πρεσβείες στις οποίες υπάγονται Έλληνες υπήκοοι ελλείψει διπλωματικής εκπροσώπησης της χώρας μας.
Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι είμαστε 4 ταξιδιώτες που έχουμε εγκλωβιστεί στην πρωτεύουσα της Καμπότζης. Ξεκινήσαμε το ταξίδι μας στις 10 Μαρτίου χωρίς κανένα πρόβλημα και φυσικά πριν αρχίσουν τα προβλήματα με τις απαγορεύσεις εισόδων, κλείσιμο συνόρων κρατών ή ακυρώσεις πτήσεων. Πρώτος σταθμός του ταξιδιού μας ήταν το Βιετνάμ. Την 7η ημέρα, ενώ όλα πήγαιναν πάρα πολύ καλά, αποφάσισε η κυβέρνηση του Βιετνάμ να κλείσει τα σύνορά της σε όλες τις πτήσεις εξωτερικού. Σε μια μέρα, ενώ ήδη βρισκόμασταν στο Ανόι, μας πέταξαν στην κυριολεξία από το ξενοδοχείο γιατί όπως δήλωσαν έκλειναν όλα τα ξενοδοχεία για απολύμανση.
Εκεί φοβηθήκαμε για πρώτη φορά και επικοινωνήσαμε άμεσα με την Πρεσβεία μας που βρίσκεται στην ίδια πόλη, αλλά και με το προξενείο μας στο Χο τσι Μινχ. Η επιστροφή μας κανονικά ήταν στις 26 Μαρτίου μέσω Σιγκαπούρης με την εταιρεία Scoot. Ο ίδιος ο κύριος Πρέσβης μας είπε να αποχωρήσουμε άμεσα από τη χώρα, πηγαίνοντας στο αεροδρόμιο και να πάρουμε την επόμενη πτήση για Σιγκαπούρη. Πήγαμε στο αεροδρόμιο του Ανόι, όπου ήμασταν αποφασισμένοι να μείνουμε στο αεροδρόμιο μέχρι την επόμενη μέρα όπου είχε μία πτήση η Scoot για Σιγκαπούρη. Εκεί οι Αστυνομικοί μας απαγόρευσαν να μείνουμε το βράδυ δηλώνοντας μας ότι τα σύνορα του Βιετνάμ από την επόμενη ημέρα θα κλείσουν για όλες τις πτήσεις εξωτερικού.
Ψάχνοντας στο αεροδρόμιο, βρήκαμε μία πτήση της Lao airlines που όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια ήταν η τελευταία από το Βιετνάμ. Καταλήξαμε μετά από κόπους και με άδειες πτήσεις στην Καμπότζη όπου ενημερωθήκαμε ότι δεν γίνονται πλέον καν πτήσεις για οπουδήποτε. Είμαστε εγκλωβισμένοι στην Καμπότζη. Μας είπαν να επικοινωνήσουμε με τη γαλλική πρεσβεία, η οποία μας είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι γιατί προτεραιότητα της είναι οι Γάλλοι υπήκοοι και όχι οι Έλληνες που υπάγονται εκεί. Μας είπαν επίσης να επικοινωνήσουμε με την Qatar Airways, η οποία θα κάνει πιθανόν πτήση για Γαλλία στις 31/3 με χρέωση περίπου στα 2000 ευρώ ανά άτομο, ενώ ήδη έχουμε χάσει 500 ευρώ από την ακυρωμένη μας πτήση μέσω Σιγκαπούρης. Μιλάμε επομένως για 8000 ευρώ για τα 4 άτομα για μια αβέβαιη πτήση προς Γαλλία. Βρισκόμαστε στο κενό χωρίς να γνωρίζουμε καν που πρέπει να απευθυνθούμε. Εργαζόμαστε κανονικά στην χώρα και δεν ανήκουμε σε ΚΑΔ προσωρινά κλειστής επιχείρησης. Απλά θέλουμε μια μη εξωφρενική λύση για να μπορέσουμε να γυρίσουμε στη χώρα καθώς ακούγεται στη Καμπότζη για κλειστά σύνορα ως τέλος Μαΐου με ενδεχόμενο παράτασης.

Οι Γάλλοι για επαναπατρισμό δίνουν 450 ευρώ ανά άτομο και σε μας ζητάνε 4500. Επειδή διαβάζω σχόλια που λένε ότι ζητάμε δωρεάν πτήσεις (σ.σ. Αναφέρεται σε σχόλια αναγνωστών κάτω από άλλο, χθεσινό κείμενο γνωστοποίησης του προβλήματός τους που οι εγκλωβισμένοι έστειλαν στη lifo). Πότε δε γράφω κάτι τέτοιο στο κείμενο μου. Μια μη εξωφρενική λύση ζητήσαμε. Αν η μη εξωφρενική λύση για κάποιους είναι η δωρεάν επιστροφή με έξοδα του κράτους τότε ειλικρινά λυπάμαι για κάποια άτομα. Προσπαθούμε να επιβιώσουμε σε πρωτοφανείς συνθήκες ζητώντας απλά να μην δώσουμε 4000 ευρώ για πτήση αξίας 500. Απλά μόνοι μας δε βρίσκουμε άκρη! Ελπίζουμε να κάνει και η πρεσβεία το αδύνατο δυνατό! Είμαστε εργαζόμενοι που πληρώνουμε μέχρι τελευταίας δεκάρας το κράτος και απλά ζητάμε μια βοήθεια για να γυρίσουμε πίσω. Δε ζητάμε την ελεημοσύνη του κράτους, μια μικρή βοήθεια ζητάμε!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: