Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας: Στη φυλακή οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής

Υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας ψήφισμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής, που κατατέθηκε από παρατάξεις της αντιπολίτευσης και τη Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας.

Υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, στη συνεδρίαση της Δευτέρας 10 Φλεβάρη 2020, με αφορμή τη δίκη της Χρυσής Αυγής, στη χτεσινή συνεδρίαση της Δευτέρας 10 Φλεβάρη 2020, ψήφισμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του επικεφαλής της ναζιστικής οργάνωσης. Το κείμενο του συγκεκριμένου ψηφίσματος, που κατατέθηκε από παρατάξεις της αντιπολίτευσης και τη Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας, έχει ως εξής:

«Στη φυλακή οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Αυτή την περίοδο η δίκη της Χρυσής Αυγής πλησιάζει προς το τέλος της. Η δίκη αυτή αφορά μιά εγκληματική οργάνωση, τη δράση της οποίας η πόλη μας έχει βιώσει με τον πιό απάνθρωπο τρόπο.

Η απόφαση αυτής της δίκης αφορά τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων μας. Έχουμε το χρέος αλλά και τη δύναμη να τα υπερασπίσουμε. Να βάλουμε τέρμα στη φασιστική απειλή, κλιμακώνοντας την μαζική, ενωτική δράση του αντιφασιστικού κινήματος, των εργαζόμενων και της νεολαίας, όλων των δημοκρατικών πολιτών που απαιτούν 75 χρόνια μετά τον Ολοκαύτωμα:

Ποτέ ξανά φασισμός!

Δεκάδες θύματα της ναζιστικής συμμορίας και μάρτυρες των επιθέσεων, αψήφησαν τις απειλές των φασιστών και κατέθεσαν στη δίκη στηρίζοντας τις κατηγορίες και το συντριπτικό αποδεικτικό υλικό σε βάρος της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Ανάμεσά τους ο πρώην Δήμαρχος Αθήνας και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Γι’ αυτό και αποτελεί πρόκληση η εισαγγελική πρόταση, η οποία προτείνει την αθώωσή της. Αν υιοθετηθεί από το δικαστήριο, θα βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι με την ασύδοτη δράση των ταγμάτων εφόδου, «εξοπλισμένων» και με μια χρηματοδότηση οκτώ εκατομμυρίων ευρώ.

Δηλώνουμε ως Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας την απαίτησή μας προς το δικαστήριο να προχωρήσει στην παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Όχι μόνο του Ρουπακιά, του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, αλλά ολόκληρης της ηγεσίας που έδινε τις εντολές και εκπαίδευε τα μέλη για να εκτελούν τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, αντιφασιστών, συνδικαλιστών, αγωνιστών των κινημάτων και της Αριστεράς, δημοκρατικών πολιτών.

Στηρίζουμε τις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και του Φασισμού, 21 Μάρτη. »

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: