Δίκη ΧΑ: Πουλάει τρέλα ο Ηλιόπουλος – Εγώ Ναζί; Αν ζούσα το 40′, θα πολεμούσα στο βουνό…

-Και το τατουάζ Sieg Heil στο μπράτσο σας; – Το έκανα, γιατί μου άρεσε η γοτθική γραμματοσειρά…

Η δίκη της νεοναζιστικής συμμορίας συνεχίστηκε σήμερα στο ίδιο τραγελαφικό κλίμα, με τους πρώην χρυσαυγίτες -που έσπευσαν να πηδήξουν από το καράβι της, όταν αυτό βούλιαζε- να λένε πως ουδέποτε ήταν φασίστες, εθνικοσοσιαλιστές κτλ, και όλα αυτά οφείλονται μάλλον σε παρεξήγηση.

Ποτέ δεν είδαν καταστατικό με ναζιστικές αρχές -ενός ανδρός (Φύρερ) αρχή. Ποτέ δεν συμμετείχαν σε βίαιες ενέργειες. Ποτέ δεν άκουσαν το σύνθημα “Αίμα-Τιμή-Χρυσή Αυγή”. Ποτέ δε συνάντησαν ρατσιστικό λόγο και πράξης. Και τα όπλα που χρησιμοποιούσε η συμμορία ήταν απλώς παιχνίδια για paint-ball.

Ο πρώην βουλευτής της ΧΑ μάλιστα, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, πήγε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας πως είναι “αγνός Έλληνας εθνικιστής”, για αυτό, αν ζούσε τη δεκαετία του ’40, θα είχε βγει και αυτός στο βουνό, να πολεμήσει τους Ναζί κατακτητές… Όσο για το τατουάζ “Sieg Heil” που έκανε, ήταν απλώς γιατί του άρεσε η γοτθική γραμματοσειρά! Και τον ναζιστικό χαιρετισμό, τον έκανε πιο πολύ για να τσιγκλίσει τους απέναντι, σαν οπαδός του Μεταξά και όχι του Χίτλερ… Και τα μαύρα μπλουζάκια, ήταν απλώς της μόδας, γι’ αυτό πουλούσαν και μπλε ή κόκκινα μπλουζάκια με το σήμα της ΧΑ, για να σπάσουν την ομοιομορφία!

Όσο για τη δολοφονία Φύσσα, την απέδωσε σε έναν τρελό -κατά αναλογία της θεωρίας περί παράφρονα Χίτλερ, ίσως… Αλλά πρόσθεσε το ακαταμάχητο επιχείρημα πως ήταν ένα τυχαίο περιστατικό που το φόρτωσαν σε μια οργάνωση, χωρίς να έχει δοθεί σχετική εντολή. Και πως δεν πρέπει να διώκονται τα ηγετικά της στελέχη, με την ίδια λογική που το δικαστήριο δε θα καλούσε πχ το Μαρινάκη, αν είχε σκοτώσει κάποιον ένας οπαδός του Ολυμπιακού…

Μαζί με το απαράμιλλο θάρρος της γνώμης τους -που δεν ήταν ναζιστική ακριβώς, αλλά παρεξηγήθηκε-, φροντίζουν πάντως σε κάθε στιγμή να δείχνουν το πραγματικό τους ποιόν.

Ο μεν Ηλιόπουλος αναφέρθηκε σε άλλες συμπλοκές μελών της συμμορίας με αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ, τους οποίους χαρακτήρισε “επαγγελματίες” στον τρόπο που πλακώνονται, όπως έδειξαν τα πρόσφατα γεγονότα! Με άλλα λόγια, ο πρώην χρυσαυγίτης φρόντισε να πιάσει το νήμα από εκεί ακριβώς που το άφησαν διάφοροι αστοί δημοσιολόγοι, για τα γεγονότα της πορείας του Σαββάτου, και επιχείρησε να βγάλει λάδι τους χρυσαυγίτες που έστησαν δολοφονικό καρτέρι, σαν επαγγελματίες της νύχτας, στα μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα.

Ο δε Ζησιμόπουλος, λίγο αργότερα, έδειξε τις ανθρώπινες ευαισθησίες του, καθώς αυτό που τον προβλημάτισε σε σχέση με την παρουσία τόσο πολλών χρυσαυγιτών στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ήταν η δημοσκοπική αύξηση της νεοναζιστικής συμμορίας εκείνο το διάστημα…

Όσο συνεχίζεται η δίκη, τόσο θα αποδεικνύεται το ποιόν των θρασύδειλων φασιστών, που κάνουν τα πάντα για να αποδείξουν πως είναι και παραμένουν φασίστες, την ίδια στιγμή που το απαρνούνται, για να μην καταλήξουν στη φυλακή.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: