Δεν μπορούμε να αποφύγουμε τη σύγκριση με την Πολιτική Προστασία στην Κούβα…

Αυτές τις δύσκολες ώρες για το λαό μας, δεν μπορούμε να αποφύγουμε τη σύγκριση με την Πολιτική Προστασία στην Κούβα που μέσα σε αυτή τη χρονιά αντιμετώπισε τυφώνες, βροχοπτώσεις και πλημμύρες.

Τα τραγικά γεγονότα στη Μάνδρα και το Μάτι συμπυκνώνονται στη φράση που πολλοί ψιθυρίζουν με οργή τις τελευταίες μέρες: Όταν φυσάει καιγόμαστε κι όταν βρέχει πνιγόμαστε…

Ο τυφώνας «Ίρμα» που πριν δέκα μήνες χτύπησε την Κούβα και τις ΗΠΑ με ταχύτητα 256 χιλιομέτρων την ώρα, ανέδειξε με δραματικό τρόπο την άβυσσο που χωρίζει τις δυο χώρες (και τα δυο κοινωνικά συστήματα) στον τρόπο που αντιμετωπίζουν και υπολογίζουν τον άνθρωπο (διαβάστε αναλυτικά στην Κατιούσα, εδώ).

Σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές έχει ζήσει αμέτρητες φορές ο λαός μας, με πιο πρόσφατη την τραγωδία στο Μάτι Αττικής. Μη πει κάποιος ότι στην Κούβα και στην ευρύτερη περιοχή της Καραϊβικής οι τυφώνες είναι «συνηθισμένο φαινόμενο»… Τότε τι είναι (ή καλύτερα έχουν καταστεί, με την εγκληματική αδιαφορία και ανικανότητα, διαχρονικά, κυβερνήσεων και κρατικού μηχανισμού) οι πυρκαγιές για τη χώρα μας;

Ακολουθεί ανακοίνωση του Ελληνoκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας & Αλληλεγγύης “Venceremos” Καλαμάτας για τις πρόσφατες πυρκαγιές:

«Ο Ελληνoκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας & Αλληλεγγύης “Venceremos” Καλαμάτας εκφράζει τα ειλικρινά συλλυπητήρια στις οικογένειες, στους συγγενείς και φίλους των αδικοχαμένων συμπολιτών μας από τις φωτιές της περασμένης Δευτέρας στην ανατολική Αττική.

Εγκληματική τραγωδία, πολλοί οι υπεύθυνοι του κράτους και των διαδοχικών κυβερνήσεων που στο βωμό της κερδοφορίας, λίγη σημασία έδωσαν για την οργάνωση προληπτικών μέτρων, ασφάλειας, προστασίας και χρηματοδότησης για τον πολίτη και το περιβάλλον! Ο προϋπολογισμός του κράτους διαχρονικά, διαθέτει γι αυτά εξευτελιστικό ποσοστό, με αποτέλεσμα κάθε φορά να θρηνούμε αρκετά θύματα σε αυτή την χώρα!

Αυτές τις δύσκολες ώρες για το λαό μας, δεν μπορούμε να αποφύγουμε τη σύγκριση με την Πολιτική Προστασία στην Κούβα που μέσα σε αυτή τη χρονιά αντιμετώπισε τυφώνες, βροχοπτώσεις και πλημμύρες. Κάποιοι από μας βρεθήκαμε στο νησί της Επανάστασης αμέσως μετά τον τυφώνα Ίρμα και διαπιστώσαμε με τα ίδια μας τα μάτια τι σημαίνει μια κοινωνία και ένα Σύστημα Πολιτικής Προστασίας με κέντρο τον άνθρωπο».

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: