“Δεν ήταν αυτό που νομίζετε…” – Μεγάλος αθλητής δε σημαίνει απαραίτητα και μεγάλος άνθρωπος

Ο Πετρούνιας προσπαθεί μάταια να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από όσα είπε και υπονόησε για τις καταγγελίες αθλητριών περί κακοποίησης.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ήταν μια μάλλον συμπαθής φυσιογνωμία, που δεν είχε προκαλέσει ιδιαίτερα σχόλια εις βάρος του. Μέχρι που μίλησε μπροστά στα μικρόφωνα, κλήθηκε να απαντήσει σχετικά με τις καταγγελίες – αποκαλύψεις περί κακοποίησης που κωδικοποιήθηκαν ως metoo και είπε τα εξής:

Ο πρωταθλητισμός είναι ένας πολύ σκληρός κλάδος. Από κει και πέρα, εάν υπήρξαν, εάν, εάν υπήρξαν γιατί δεν είμαι σίγουρος… Δεν έχω δει κάτι… Μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως δεν έχω δει κάποιον αθλητή που βρίσκεται στην επιφάνεια και έχει «τα φώτα πάνω του» ή έχει μάλλον καταφέρει να υλοποιήσει τους στόχους του να έχει κάποιο τέτοιου είδους παράπονο. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

Ακολουθεί και το βίντεο για του λόγου το ασφαλές.

Ο ντόρος και οι αρνητικές αντιδράσεις που προκάλεσαν όσα είπε ήταν τέτοιες, που ο Πετρούνιας έσπευσε να κάνει “διορθωτική δήλωση”, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις αρχικές του δηλώσεις.

Θύμισε μάλιστα την ιστορία που είχε ανεβάσει όταν έκανε τις καταγγελίες της η Σοφία Μπεκατώρου, για να αποδείξει τις ευαισθησίες του στο συγκεκριμένο θέμα.

Μόνο που αυτός που ξέχασε τις “θέσεις του από την πρώτη μέρα” ήταν τελικά ο ίδιος. Και όταν λέει πως οι δηλώσεις του πήραν άλλη τροπή (!;), υποτιμά τη νοημοσύνη του κόσμου, λέγοντας πως όσα είπε παρερμηνεύτηκαν. Και όμως, αν τις διαβάσουμε προσεκτικά, μπορούμε να βρούμε άθλια υπονοούμενα σε αυτή τη δήλωση -πχ ότι οι αθλήτριες που κάνουν τις καταγγελίες, το κάνουν για να κερδίσουν τα φώτα της δημοσιότητας, χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις. Αν λοιπόν κάποιος φταίει για… “την τροπή που πήρε η δήλωσή του” είναι μόνο ο ίδιος. Και όσα λέει στη “διορθωτική” του δήλωση, δείχνουν πως μάλλον τον ενδιαφέρει η επικοινωνιακή διαχείριση της εικόνα του, παρά να παραδεχτεί το λάθος του και να ανασκευάσει όσα είπε.

Με άλλα λόγια, αν ο Πετρούνιας μας λέει κάτι σαν “δεν ήταν αυτό που νομίζετε” για τις δηλώσεις του, το μόνο που καταφέρνει να αποδείξει είναι για τον εαυτό του και το δικό του ποιόν: μάλλον “δεν ήταν αυτό που νομίζατε”, όσοι τον θαυμάζατε και κρίνατε τον χαρακτήρα του από τα αθλητικά του επιτεύγματα…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: