“Δεν είναι όλα κρούσματα…” – Η κριτική που θέλει να ακούει η κυβέρνηση

Αντί να βλέπουμε μαζικές πορείες που να ζητάνε ουσιαστική θωράκιση της υγείας και καθολικό (μη υποχρεωτικό) εμβολιασμό, η κυβέρνηση βλέπει στον δρόμο ψεκασμένους να της κάνουν από εντελώς ανάποδη σκοπιά την κριτική που αγαπάει να ακούει…

Δεν είναι όλα κρούσματα. Πάμε όλοι μαζί ρυθμικά. Χωρίς ρίμα, χωρίς παλμό, χωρίς μυαλό και κριτική ικανότητα -πάνω απ’ όλα- αλλά με τη βεβαιότητα πως κάτι μας κρύβουν ή μάλλον μας φανερώνουν πιο πολλά από όσα υπάρχουν, εν προκειμένω.

Ας δούμε και άλλο ένα από Χανιά -που δεν έγινε viral, αν και θα του άξιζε- από μια θεωρητικά εναλλακτική πόλη, όπου ευδοκιμεί κάθε φρούτο -εσχάτως και ψεκασμένοι.

Δεν είναι όλα κρούσματα. Μπορεί να είναι ηθοποιοί.
Δεν είναι όλοι ψεκασμένοι. Κάποιους μπορεί να μην τους ραντίζουν, αλλά να έπεσαν στη χύτρα όταν ήταν μικροί και έκτοτε να μην ανάρρωσαν ποτέ.
Δεν είναι όλοι ακροδεξιοί. Σίγουρα αυτοί δίνουν τον τόνο, αλλά έχει μέσα κάθε λογιών φρούτα και προπαντός υποψήφιους φρουτάρχες -αλά Αιμίλιος το Μήλο στη Φρουτοπία- που φιλοδοξούν να ψαρέψουν ψήφους σε θολά νερά. Τόσο θολά όσο το σύνθημα “αλήτες πολιτικοί” που θυμίζει κάτι από πάνω πλατεία -και όχι μόνο…

Και όμως, όσο αστεία και αν φαίνεται, η υπόθεση δεν είναι για τρολάρισμα. Δεν είναι για να εξαντληθεί εκεί, τουλάχιστον. Την ώρα που τα κρούσματα ανεβαίνουν, που ο τουρισμός ανοίγει ανεξέλεγκτα, που η Μύκονος ανοιγοκλείνει σε ένα τριήμερο, που η κυβέρνηση πουλά την ατομική ευθύνη ως φάρμακο για κάθε νόσο, που η πολιτική της χρεοκοπεί και γίνεται επικίνδυνη, στον δρόμο κατεβαίνουν αυτοί, που λένε “δεν είναι όλα κρούσματα”.

Αντί να ξεσπάσει η οργή για τις κυβερνητικές παλινωδίες και την ανευθυνότητα, της δίνουν τον φερετζέ της υπεύθυνης. Αντί να υπάρχει ξεσηκωμός για τον οργανωμένο κρατικό αυταρχισμό όλους αυτούς τους μήνες της πανδημίας, υπάρχει κόσμος που ξεσηκώνεται για να μην κάνει το εμβόλιο.

Αντί να κατέβει μαζικά στον δρόμο ο κόσμος για να απαιτήσει πραγματική προστασία, ουσιαστική θωράκιση της δημόσιας υγείας, καθολικό, μη υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλο τον πληθυσμό και επιτάχυνση των εμβολιασμών, βλέπουμε διαδηλώσεις που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση από εντελώς ανάποδη σκοπιά.

Για να θυμηθούμε και μια άλλη… “δημοκρατική ψυχή”, αυτή είναι η κριτική που αγαπάει και θέλει να ακούει η κυβέρνηση.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: