Δεν άφησαν προσφυγάκι να γίνει σημαιοφόρος

Αντί για τη σημαία, του έδωσαν να κρατήσει απλώς ένα ταμπελάκι με το όνομα στου σχολείου: 6ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης. Ο διευθυντής του σχολείου δικαιολόγησε την απόφαση λέγοντας πως το αφγανόπουλο δεν ήθελε να μπει σε εκκλησία με τη σημαία, κάτι που διέψευσε έκπληκτος ο μαθητής.

Η είδηση – καταγγελία προέρχεται απ’ το προφίλ ενός δημοσιογράφου και κάνει το γύρο του διαδικτύου. Ο 11χρονος Αμίρ απ’ το Αφγανιστάν, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω του πολέμου την πατρίδα του, μαζί με τη μητέρα του και τα δυο αδελφάκια του.

Έφτασε μετά από περιπέτειες στην Ελλάδα, πήγε σχολείο και κληρώθηκε να είναι ο σημαιοφόρος του 6ου Δημοτικού Σχολείου της Δάφνης. Ο ίδιος αγνοούσε ότι συμμετείχε επί ίσοις όροις στη διαδικασία της κλήρωσης και ήταν πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμά της.

Δεν άφησαν προσφυγάκι να γίνει σημαιοφόρος

Έμεινε όμως με τη χαρά, γιατί αντί για τη σημαία, του έδωσαν να κρατήσει απλώς ένα ταμπελάκι με το όνομα στου σχολείου: 6ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης. Ο διευθυντής του σχολείου δικαιολόγησε την απόφαση λέγοντας πως το αφγανόπουλο δεν ήθελε να μπει σε εκκλησία με τη σημαία, κάτι που διέψευσε έκπληκτος ο μαθητής.

Μπορεί τα προσφυγόπουλα να μετέχουν της ελληνικής παιδείας, αλλά αυτό προφανώς για κάποιους ρατσιστές δεν είναι αρκετό, για να τους δώσει το δικαίωμα να κρατάνε την ελληνική σημαία. Κι αν εξαρτιόταν απ’ αυτούς, θα τους έβαζαν να κρατάνε απλώς έναν αριθμό – είμαι το νο 8, με ξέρουν όλοι με αυτό – για να μην ξεχνάνε τη θέση τους και να μην παίρνουν θάρρος…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: