ΔΑΣ εργαζομένων Δ. Θεσ/νίκης: Τρίτη 7 Απρίλη – Δυναμώνουμε την φωνή που διεκδικεί μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού

Τρίτη 7 Απρίλη ημέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία. Να μη χάσει κανένας τη μάχη για τη ζωή του ενώ θα μπορούσε να έχει σωθεί.

Τρίτη 7 Απρίλη ημέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία. Να μη χάσει κανένας τη μάχη για τη ζωή του ενώ θα μπορούσε να έχει σωθεί.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών ( ΟΕΝΓΕ ) απευθύνει κάλεσμα για πανελλαδική δράση στον χώρο της Υγείας την Τρίτη 7 Απρίλη.

Η παράταξη της ΔΑΣ εργαζομένων δήμου Θεσσαλονίκης ενώνει τη φωνή της με την ΟΕΝΓΕ, σωματεία και εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας και άλλων κλάδων, ώστε να ακουστεί δυνατά η πραγματική αλήθεια και όχι η μισή και φιλτραρισμένη από κυβερνητικά επιτελεία.

Η αλήθεια αυτών που δίνουν την καθημερινή μάχη ενάντια στη πανδημία, έχοντας να αντιμετωπίσουν τις τραγικές ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα  Υγείας σε γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, τεχνολογικό εξοπλισμό, υποδομές και μέσα προστασίας, που στη λογική ¨κόστους – οφέλους¨ αποτελούν «σπατάλη δημόσιου χρήματος» διαχρονικά, για όλες τις  κυβερνήσεις.

Δεν πρόκειται να σιωπήσουμε. Δυναμώνουμε την φωνή που διεκδικεί μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού.

– Απαιτούμε άμεσα ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και άλλων ειδικοτήτων προσωπικού και να ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας τους.

– Αύξηση των κλινών ΜΕΘ για την κάλυψη όλων των αναγκών στις σημερινές συνθήκες πανδημίας.

– Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας και δωρεάν υπηρεσίες πρόληψης και μέσα αντιμετώπισης της πανδημίας.

– Δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε 24 βάση για τους ασθενείς με ήπια συμπτώματα και να επαναλειτουργήσουν οι δομές που έκλεισαν.

– Μέτρα προστασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς, για όλους τους εργαζόμενους. 

                                                                                                                                                                         Γραμματεία της ΔΑΣ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: