Το Χαϊδάρι ξέρει τι σημαίνει προσφυγιά – Τα προσφυγόπουλα δεν είναι μαθητές δεύτερης κατηγορίας

O Δήμος Χαϊδαρίου καλωσορίζει τους πρόσφυγες μαθητές, που αναμένεται να ξεκινήσουν τα μαθήματά τους τις επόμενες μέρες σε σχολεία της πόλης. Η έναρξη των μαθημάτων, για μία ακόμα χρονιά, γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, που συμπεριφέρεται στους πρόσφυγες ως μαθητές  δεύτερης κατηγορίας.

O Δήμος Χαϊδαρίου καλωσορίζει τους πρόσφυγες μαθητές, που αναμένεται να ξεκινήσουν τα μαθήματά τους τις επόμενες μέρες σε σχολεία της πόλης. Η έναρξη των μαθημάτων, για μία ακόμα χρονιά, γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, που συμπεριφέρεται στους πρόσφυγες ως μαθητές  δεύτερης κατηγορίας.

«Ευχόμαστε ολόψυχα καλή αρχή στην περιπέτεια της γνώσης» σημειώνεται σε ανακοίνωση τη ς Δημοτικής Αρχής για το καλωσόρισμα των προσφύγων μαθητών. Στην ανακοίνωση επισημαίνονται και τα εξής:

Το Χαϊδάρι ξέρει τι σημαίνει προσφυγιά - Τα προσφυγόπουλα δεν είναι μαθητές δεύτερης κατηγορίας

Στο Χαϊδάρι δεν πέρασε και δεν θα περάσει ο φασισμός!

Η πόλη μας ξέρει τι σημαίνει προσφυγιά!

Χαϊδάρι σημαίνει ξεριζωμένοι και κυνηγημένοι Πόντιοι, Νεοφωκαείς και Μικρασιάτες, που ήταν και οι πρώτοι κάτοικοι της πόλης μας, σημαίνει εσωτερικοί μετανάστες απ’ τη Χίο, την Κρήτη, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, σημαίνει μετανάστες που ιδρώνουν για το μεροκάματο στα ναυπηγεία, σε βιοτεχνίες της περιοχής και στα εργοστάσια του Θριάσιου Πεδίου.

Η περσινή χρονιά, κατέδειξε ότι τα παιδιά μας μόνο οφέλη μπορούν να έχουν από τη φοίτηση σε σχολεία μαζί με προσφυγόπουλα. Μαθαίνουν τις αξίες της αλληλεγγύης, της φιλοξενίας, της συναδέλφωσης, γνωρίζουν νέους φίλους, εφόδια που δεν τα γράφουν τα βιβλία, ούτε υπάρχουν στα καλύτερα σχολεία του κόσμου.

Ένας πόλεμος τελειώνει, ένας νέος ξεκινά!

Η προσφυγιά είναι αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, των επεμβάσεων των καπιταλιστών για το μοίρασμα των αγορών, των ενεργειακών δρόμων και του ορυκτού πλούτου. Ο πόλεμος στη Συρία μπορεί να φτάνει στο τέλος του, αλλά το Αιγαίο βάφτηκε κόκκινο, ενώ θα συνεχίσει για καιρό η Μεσόγειος να ξεβράζει ανθρώπους που έφυγαν από τη χώρα τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο, αλλά βρήκαν το θάνατο παλεύοντας με τα κύματα.

Τώρα, ένας νέος κύκλος αίματος ξεκινά στην Παλαιστίνη, με ευθύνη των ΗΠΑ, έπειτα από την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ, ως πρωτεύουσας του Ισραήλ. Ήδη, έχει ανοίξει ο κατάλογος των πρώτων θυμάτων, ενώ η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εφαρμόζει την πολιτική της σιωπηρής στήριξης, στα πλαίσια της συμμετοχής της σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.

Καλούμε τους Χαϊδαριώτες, με μια φωνή, να απαιτήσουν να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, να στηρίξουν και να υποδεχθούν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία τους, όπως έκαναν και πέρυσι, δίνοντας έμπρακτη απάντηση στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, που εκφράστηκε από μία ισχνή μειοψηφία.

Απαιτούμε – Διεκδικούμε:

  • Να σταματήσουν άμεσα οι πολεμικές συγκρούσεις, που προκαλούν την προσφυγιά και τον ξεριζωμό.
  • Καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, για όσο διάστημα βρίσκονται οι πρόσφυγες στα hotspot, άμεση διεκπεραίωση της καταγραφής τους και απευθείας μεταφοράς τους στις χώρες του τελικού προορισμού τους.
  • Την διασφάλιση του δικαιώματος φοίτησης στα σχολεία όλων των παιδιών από την αρχή της σχολικής χρονιάς, με άμεση πρόσληψη δασκάλων και μεταφραστών από το Υπουργείο Παιδείας.
  • Να απομακρυνθούν όλες οι ΜΚΟ, που λυμαίνονται το χώρο και να αναλάβει το κράτος την ευθύνη για την λειτουργία των hotspot.
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: