Αβοήθητη πέθανε μετά από πέντε ώρες αναμονής 25χρονη στη Γαύδο

Η έλλειψη πρώτων βοηθειών στο νησί στοίχισε τη ζωή στην άτυχη φοιτήτρια, που έπεσε με το αυτοκίνητό της από γκρεμό, διατηρώντας επί ώρες τις αισθήσεις της.

Την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι στη νησιωτική χώρα, ιδίως τα πιο απομακρυσμένα μέρη, έρχεται να αναδείξει το δυστύχημα με θύμα την 25χρονη Κορίνα, φοιτήτρια αρχιτεκτονικής στο Πολυτεχνείο Κρήτης, που είχε γοητευτεί από τη Γαύδο και είχε εγκατασταθεί στο νησί.

Η κοπέλα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπεσε με το αυτοκίνητό της σε γκρεμό 100 μέτρων. Ο συνεπιβάτης της κοπέλας, που δεν είχε σοβαρά τραύματα, κατόρθωσε να απεγκλωβιστεί και στις 6 η ώρα να ειδοποιήσει για βοήθεια.

Σύμφωνα με τον κύριο Μανώλη, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας:

“Όταν ενημερώθηκα ετρεξα κατευθείαν, πήγα στο σημείο. Ήταν 4 πυροσβέστες. Οι δύο ήταν ήδη δίπλα στην κοπέλα. Μου είπαν ότι έχει τις αισθήσεις της κανονικά. Πήγα στο ιατρείο, ενημέρωσα τον γιατρό ότι η κοπέλα ζει και ότι τον χρειάζεται. Ξανά γύρισα πίσω. Δέθηκα και κατέβηκα στο σημείο αυτό. Όταν κατέβηκα κάτω, έχασα επαφή με το τι γίνεται πάνω. Η κοπέλα με αναγνώρισε, χαμογέλασε. Ζητούσε νερό και κάθε 15’ ρωτούσε αν ερχόταν η βοήθεια. Και η βοήθεια δεν ήταν πουθενά. Όσο περνούσε η ώρα, χειροτέρευαν τα πράγματα» υπογραμμίζει.”

Στη συνέχεια προσθέτει πως:

“Στις 07:30 κατέβηκα κάτω, στις 10:30 πέθανε η κοπέλα. Και όταν έδωσα σήμα ότι πέθανε, μετά κατέβηκε ο γιατρός για να διαπιστώσει το θάνατό της. Δεν δίνω ευθύνη στο γιατρό. Το νησί χρειάζεται άμεσα ενίσχυση. Αν υπήρχαν πρώτες βοήθειες το κορίτσι θα είχε σωθεί. Τρεις ώρες ήταν η κοπέλα στα χέρια μου. Και πέθανε στα χέρια μου. Θα μπορούσε να είχε σωθεί”. Συνολικά η κοπέλα φέρεται να έμεινε αβοήθητη για περίπου πέντε ώρες.

Η Κορίνα μάλιστα είχε τις αισθήσεις της και επιδεινωνόταν όσο η βοήθεια καθυστερούσε να έρθει. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο γκρεμός όπου έπεσε το αυτοκίνητο καταλήγει στη θάλασσα, κάτι που σημαίνει πως αν το λιμενικό προσπαθούσε να προσεγγίσει θα ήταν ίσως ευκολότερα τα πράγματα. Ενώ όμως δυνητικά θα μπορούσε να βρίσκεται σε λιγότερη από μία ώρα στο σημείο, στην πραγματικότητα έφτασε στη Γαύδος μόλις στη 13.00.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: