Απαράδεκτη και ανάλγητη απόφαση: Το ΔΣ του ΟΠΑΝΔΑ «καταλογίζει» σε μουσικούς της Φιλαρμονικής ποσά που έχουν δουλέψει!

Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας: “Πρόκειται για δεδουλευμένα ποσά και δεν υπάρχει τίποτα το παράνομο και  εγκληματικό στην ανθρώπινη εργασία όσο ΚΥΝΙΣΜΟ, όση ΑΓΚΥΛΩΣΗ και όση ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ κι αν  επιστρατεύσει η πλειοψηφία του ΔΣ ως θιασώτης της αντεργατικής πολιτικής”

Δήλωση των εκπροσώπων της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΑΝΔΑ: 

«Για το πολύ σοβαρό θέμα που έχει προκύψει με τους μουσικούς της Φιλαρμονικής  Ορχήστρας, την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ & ΑΝΑΛΓΗΤΗ από όλες τις απόψεις απόφαση του  Διοικητικού Συμβουλίου και την διαδικασία “καταλογισμού” » 

Στην 23η Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΑΝΔΑ στις 9 Σεπτεμβρίου 2020,  συνεδρίαση στην οποία έλειψε, δεν τοποθετήθηκε και δεν ψήφισε εκπρόσωπος της Λαϊκής  Συσπείρωσης, πάρθηκε κατά πλειοψηφία από το Διοικητικό Συμβούλιο μία απαράδεκτη και  ανάλγητη απόφαση. 

Η πλειοψηφία της παράταξης «ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ» του Δημάρχου κου Κώστα Μπακογιάννη με  εισήγηση της Προέδρου του ΟΠΑΝΔΑ κας Άννας Ροκοφύλλου (δηλαδή τα 6 παρόντα μέλη)  αποφάσισε την «έκδοση καταλογιστικής πράξης» σε συμβασιούχους του τότε Π.Ο.Δ.Α για ποσά  δεδουλευμένα, θεωρώντας τα «αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά» σύμφωνα με τον Κώδικα  Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. 

Πρόκειται για ποσά από 11.700 ευρώ έως 12.500 ευρώ σε μουσικούς οι οποίοι εργάζονταν στον  ΟΠΑΝΔΑ από τον Αύγουστο του 2009 έως το Δεκέμβριο του 2010 και εισέπραξαν αυτά τα ποσά ως  «αντάλλαγμα» για τις υπηρεσίες τους. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς έχουν επανέλθει στην  Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων πρόσφατα μετά από δικαίωσή τους με δικαστική απόφαση.  

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ! ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΟΙ  ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ! Όμως, χάρη στην αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική -που θεωρεί  «κόστος που πρέπει να αποφευκτεί» την ανάπτυξη και προώθηση της Πολιτιστικής  Δραστηριότητας στους Δήμους και προωθεί την υποβάθμισή της μετατρέποντας παράλληλα τον  Πολιτισμό σε εμπόρευμα- εκείνη την περίοδο δεν καλύπτοταν από αντίστοιχη σύμβαση  πληρώνοταν με «εντέλλεστε» με απόφαση της τότε Διοίκησης και όχι με ευθύνη τους. 

Οι μουσικοί αυτοί έχουν δικαιωθεί και δικαστικά σε αντίστοιχη προσφυγή του ΟΠΑΝΔΑ ο οποίος  τους ζητάει πίσω χρήματα για τα οποία έχουν εργαστεί προκειμένου να «λύσει» το ζήτημα με το  «έλλειμα» που έχει προκύψει από τότε κατόπιν σύστασης του τακτικού ελέγχου του Γενικού  Λογιστηρίου του Κράτους και του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης!

Επειδή, λοιπόν, πρόκειται για δεδουλευμένα ποσά και δεν υπάρχει τίποτα το παράνομο και  εγκληματικό στην ανθρώπινη εργασία όσο ΚΥΝΙΣΜΟ, όση ΑΓΚΥΛΩΣΗ και όση ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ κι αν  επιστρατεύσει η πλειοψηφία του ΔΣ ως θιασώτης της αντεργατικής πολιτικής … 

Επειδή, λοιπόν, τα ποσά που ζητούνται είναι περισσότερα ίσως και από το εισόδημα ενός έτους  αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι ζούνε από τα χέρια και από το μυαλό τους και θα αποτύχει  κάθε προσπάθεια που θα υπονοεί κάτι άλλο … 

Επειδή, λοιπόν, το μόνο «έλλειμα» που απ’ ότι φαίνεται δεν μπορεί να τακτοποιηθεί είναι το  ΕΛΛΕΙΜΑ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο οποίο αριστεύει η Διοίκηση  του ΟΠΑΝΔΑ με αυτή την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ΑΝΑΛΓΗΤΗ απόφαση … 

ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΟΠΑΝΔΑ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ  ΑΜΕΣΑ ΠΙΣΩ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ: 

  • Άμεσα να σταματήσει αυτή η αντεργατική μεθόδευση που ισοδυναμεί με οικονομική  εξόντωση εργαζόμενων ανθρώπων αφού σε κάποιες περιπτώσεις τα ποσά ήδη άρχισαν να  βεβαιώνονται στην εφορία! 
  • Άμεσα να σταματήσει η ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ θεώρηση της πλειοψηφίας ότι η λύση για το «έλλειμα»  είναι η ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΠΟΛΥΜΗΝΗ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ! 
  • Άμεσα η Διοίκηση του ΟΠΑΝΔΑ και η Δημοτική Αρχή να αναζητήσουν λύση μέσω ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ  ΑΠΟΦΑΣΗΣ από την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο και όχι με εξοντωτικά,  αντεργατικά διατάγματα! 

Δηλώνουμε συμπαράσταση στο δίκαιο αυτών των εργαζομένων και ζητάμε και από άλλους  συμβούλους του ΟΠΑΝΔΑ να πράξουν το ίδιο και να βγουν να καταγγείλουν αυτή τη διαδικασία! 

Με κάθε ευκαιρία θα θέττουμε ως Λαϊκή Συσπείρωση αυτό το θέμα, είτε εντός είτε εκτός  ημερήσιας διάταξης, τόσο στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΑΝΔΑ όσο και στο Δημοτικό  Συμβούλιο. 

Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2020 

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΜΠΕΝΑΤΟΣ
Μέλος ΔΣ ΟΠΑΝΔΑ 

ΕΛΠΙΔΑ ΝΑΣΙΟΠΟΥΛΟΥ
Αναπλ. Μέλος ΔΣ ΟΠΑΝΔΑ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: