«Απαγορεύεται να εκφράζουν πολιτικές απόψεις οι στρατιώτες»! – Νέο απαράδεκτο περιστατικό τιμωρίας στρατευμένου στη Λέσβο

Ο στρατιώτης τιμωρήθηκε επειδή εξέφρασε ως δικαιούταν την αλληλεγγύη του προς τον οπλίτη ιατρό από το 98 ΤΥΕΘ που τιμωρήθηκε άδικα, εξαιτίας του χαιρετιστήριου μηνύματος προς τους συμμετέχοντες στο 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στη Μυτιλήνη.

Την απαράδεκτη τιμωρία του οπλίτη από τη διοίκηση του 98ου Τάγματος Υγειονομικού Εθνοφυλακής επειδή χαιρέτισε τους νέους και τις νέες που θα παρευρεθούν στις εκδηλώσεις του 30ού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, καταδικάζουν με επιστολές τους στρατευμένοι σε μία σειρά στρατόπεδα της χώρας και της Κύπρου.

Φαντάρος που υπηρετεί στην ΕΛΔΥΚ, με επιστολή του στο alt.gr, σημειώνει πως ο οπλίτης γιατρός τιμωρήθηκε για τις πολιτικές του απόψεις, την ίδια ώρα που φασιστοειδή μέσα στα στρατόπεδα σπέρνουν το μίσος μεταξύ των λαών με εμετικά συνθήματα και χύνουν το αντικομμουνιστικό τους δηλητήριο, ενώ μένουν ατιμώρητοι.

Άλλος φαντάρος, δηλώνει την αλληλεγγύη του στον οπλίτη ιατρό που τιμωρήθηκε άδικα με 10 μέρες φυλακή, εύχεται επιτυχία στο 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ και καλεί «το κύμα της αλληλεγγύης, που γιορτάζει στο νησί, να απλωθεί στη χώρα μας για ένα όσο μέλλον που οι λαοί, απαλλαγμένοι από τον βραχνά των εκμεταλλευτών τους, θα ζουν και θα συνεργάζονται αρμονικά με ειρήνη και φιλία».

Την απαράδεκτη και αυταρχική απόφαση του διοικητή της Μονάδας καταδικάζει σε δήλωσή της η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι αυτή η απόφαση συνεχίστηκε και με τιμωρία άλλου φαντάρου που εξέφρασε την αλληλεγγύη τους προς το συνάδελφό του.

Η Μ. Κομνηνάκα επισήμανε ότι είναι τεράστιες οι ευθύνες και της κυβέρνησης και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που έχει επιλέξει αυτή την τακτική και ανέχεται τέτοιου είδους περιστατικά, διότι οι φαντάροι έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν την πολιτική τους γνώμη. Κάλεσε το λαό να καταδικάσει αυτές τις ενέργειες.

Νέο απαράδεκτο περιστατικό τιμωρίας στρατευμένου στη Λέσβο

Την καταδίκη της με αφορμή νέο περιστατικό τρομοκράτησης με στρατιώτη που τιμωρήθηκε, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων. Ο στρατιώτης εξέφρασε την αλληλεγγύη του στην άδικη τιμωρία της διοίκησης του 98 ΤΥΕΘ προς οπλίτη ιατρό ο οποίος έστειλε χαιρετιστήριο μήνυμα προς το 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ.

Αναλυτικά η Επιτροπή αναφέρει:

«Εκφράζουμε, εκ νέου, έντονα, τη διαμαρτυρία μας για τα συνεχιζόμενα περιστατικά αδικαιολόγητης τιμωρίας σε στρατόπεδα της Λέσβου που καταγγέλλουν στρατευμένοι στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων.

Να σταματήσει άμεσα η απαράδεκτη ποινικοποίηση της ελευθερίας πολιτικής σκέψης και άποψης.

Να παρθούν πίσω οι ποινές στους δύο στρατιώτες.

Στο νέο περιστατικό επιχείρησης εκφοβισμού ο στρατιώτης τιμωρήθηκε επειδή εξέφρασε ως δικαιούταν την αλληλεγγύη προς τον οπλίτη ιατρό από το 98 ΤΥΕΘ που τιμωρήθηκε άδικα, εξαιτίας του χαιρετιστήριου μηνύματος προς τους συμμετέχοντες στο 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στη Μυτιλήνη.

Μάλιστα, από τη διοίκηση του 98 ΤΕΘ που υπηρετεί ο στρατιώτης, ενημερώθηκε πως απαγορεύεται να εκφράζει τη γνώμη του για την ποινή που επιβλήθηκε στον συνάδελφό του. Επιπλέον, του ανέφεραν πως απαγορεύεται, δήθεν, από το Σύνταγμα της χώρας να εκφράζουν πολιτικές απόψεις οι στρατιώτες! Και τον ενημέρωσαν πως θα ενημερωθεί για την ποινή του άμεσα…

Το παραπάνω περιστατικό έρχεται να συμπληρωθεί στην επιχείριση τρομοκράτησης των νέων στρατευμένων με τα περιστατικά να πολλαπλασιάζονται συνεχώς στις μονάδες της χώρας. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αφήνει ανενόχλητη τη δράση εθνικιστών – φασιστών να χύνουν το δηλητήριό τους στον λαό μας και στους λαούς της περιοχής.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχουν τεράστιες ευθύνες για τις κατευθύνσεις οι οποίες ακολουθούνται με σκοπό να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν τη φωνή των νέων στρατευμένων ακόμη κι όταν αυτοί εκφράζουν την αλληλεγγύη τους προς τους συναδέλφους τους στρατιώτες.

Παραμένει γνωστό σε κάθε δημοκράτη άνθρωπο ότι τα δικαιώματα των νέων στρατευμένων, η ελευθερία της έκφρασής τους συνεχίζουν να υπάρχουν κατά τον χρόνο της θητείας τους. Δεν μένουν, ούτε πρόκειται να μείνουν έξω από τις πύλες των στρατοπέδων. Οι στρατευμένοι είναι παιδιά του λαού, έχουν πολιτικά δικαιώματα και το ελεύθερο δικαίωμα έκφρασής τους».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: