Αλβανοί μετανάστες στην Κρήτη ζητούν να χτίσουν αφιλοκερδώς τη γέφυρα του Κερίτη που έπεσε…

Το κάνουν “επειδή ζούμε εδώ, είμαστε η γενιά που μεγαλώνει εδώ και πρέπει να στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο, ενωμένοι απέναντι στις δυσκολίες”. Απλά λόγια, που μπορούν να τα νιώσουν και να τα καταλάβουν όλοι, εκτός από το μικρό μυαλό ενός φασίστα.

Πριν από λίγες μέρες, η κακοκαιρία που χτύπησε την Κρήτη, ήρθε να συμπληρώσει την ελλιπή συντήρηση και την αδιαφορία των αρχών, γκρεμίζοντας την ιστορική γέφυρα του Κερίτη στον Αλικιανό Χανίων, που δεν άντεξε το μεγάλο όγκο υδάτων από την έντονη βροχόπτωση διαρκείας των περασμένων ημερών.

Τις προάλλες, η Κοινότητα Αλβανών Μεταναστών του νομού απέστειλε γραπτή επιστολή στο Δήμο Πλατανιά και την Περιφέρεια Κρήτης, για να προτείνει να συνδράμει αφιλοκερδώς στις εργασίες αποκατάστασης της γέφυρας. Όπως λένε χαρακτηριστικά, το κάνουν “επειδή ζούμε εδώ, είμαστε η γενιά που μεγαλώνει εδώ και πρέπει να στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο, ενωμένοι απέναντι στις δυσκολίες”.

Απλά λόγια, που μπορούν να τα νιώσουν και να τα καταλάβουν όλοι, εκτός από το μικρό μυαλό ενός φασίστα. Έναν τόπο τον αγαπάνε αυτοί που μένουν εκεί, χαίρονται, υποφέρουν και γίνονται ένα μαζί του. Όχι όσοι τον αφήνουν απροστάτευτο να ρημάξει.

Όπως μας θυμίζει ο Ειρηναίος Μαράκης, στον Αγώνα της Κρήτης, είναι η ίδια κοινότητα που τον περασμένο Σεπτέμβρη στήριξε στα Χανιά το αντιφασιστικό συλλαλητήριο για τον Παύλο Φύσσα, ενώ έχει προσφερθεί κι άλλες αφιλοκερδώς να βοηθήσει, όπου υπάρχει πρόβλημα.

Και κλείνοντας, σχολιάζει για όσους αναρωτιούνται αν θα αποδεχτούν οι αρχές την πρόταση: “Θα έπρεπε ήδη να την είχαν αποδεχτεί ως υπέρμαχοι της αριστείας και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, απαντώ με τη σειρά μου”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: