Ακόμα μία πρωτιά για τη διοίκηση Παχατουρίδη: Επέκταση της ιδιωτικοποίησης στις υπηρεσίες Πρασίνου!

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: “Είναι τόσο “σημαντική προτεραιότητα” η ασφάλεια των κατοίκων του Περιστερίου για την Διοίκηση που σχεδόν 20 χρόνια (που διοικεί) δεν φρόντισε να έχει το απαραίτητο προσωπικό, ούτε καν να το διεκδικήσει. Τώρα σαν ώριμο φρούτο το δίνει στους ιδιώτες.”

Πριν 8 ολόκληρους μήνες η Λαική Συσπείρωση Περιστερίου με αφορμή το θέμα 10 της 31ης συνεδρίασης και το θέμα 6 της 32ης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής που αφορούσε την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών πρασίνου και την ανάθεση τους σε ιδιώτες τονίσε ότι: “αυτή η πολιτική συνιστά μεθοδευμένο έγκλημα αφού είναι χρόνια η πολιτική απαξίωσης της διοίκησης Παχατουρίδη στις υπηρεσίες πρασίνου. Οι εργαζόμενοι λιγοστοί, 21 τον αριθμό, πρόσληψη έχει να γίνει από το 1992 και τώρα, σαν ώριμο φρούτο, έρχεται η Διοίκηση και προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό προϋπολογίζοντας 499.979,16€, δηλαδή μισό εκατομμύριο ευρώ μόνο για το έτος 2020. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Κλεισθένη που ψήφισαν μαζί ΣΥΡΙΖΑ, ΝΑ, ΚΙΝΑΛ και την υπηρετούν κατά γράμμα οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές στην Αττική και το Περιστέρι” (Τοποθέτηση Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10ης Οκτωβρίου 2019)

Σημερα τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα

Αυτή τη φορά σειρά έχει η συντήρηση πρασίνου των αθλητικών χώρων και των παιδικών σταθμών του Δήμου. Όπως η ίδια η Διοίκηση ομολογεί δεν έχει ούτε τον τεχνικό εξοπλισμό ούτε το προσωπικό για να εκτελέσει τις συγκεκριμένες εργασίες.

Μάλιστα υποκριτικά στην εισήγησή της για να δικαιολογήσει την ιδιωτικοποίηση των συγκεκριμένων υπηρεσιών μας λέει ότι θεωρεί τη συντήρηση του πρασίνου της πόλης “σημαντική προτεραιότητα” για την ασφάλεια των παιδιών και των ενηλίκων.

Είναι τόσο “σημαντική προτεραιότητα” η ασφάλεια των κατοίκων του Περιστερίου για την Διοίκηση που σχεδόν 20 χρόνια (που διοικεί) δεν φρόντισε να έχει το απαραίτητο προσωπικό, ούτε καν να το διεκδικήσει. Τώρα σαν ώριμο φρούτο το δίνει στους ιδιώτες. Την ευαισθησία της η διοίκηση για την ασφάλεια και την υγεία των δημοτών άλλωστε την έχει αποδείξει και αλλού: με την λειτουργία του ΣΜΑ στο κέντρο της πόλης και τα επίσημα αλισβερίσια με την ιδιωτική κλινική “Ταξιάρχαι”.

Ταυτόχρονα η διοίκηση δηλώνει ότι υπάρχει έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού (ειδικά κλαδευτικά εργαλεία, θαμνοκοπτικά και αλυσοπρίονα):

  • Που να περισσέψουν λεφτά για αγορά υλικοτεχνικού εξοπλισμού όταν δίνει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε εργολάβους για αναπλάσεις πλατειών δύο και τρεις φορές;
  • Άλλωστε, χρόνια τώρα μέρος του μηχανολογικού εξοπλισμού δίνεται απλόχερα σε εργολάβους οι οποίοι πληρώνονται από το δήμο (τους δημότες) χρησιμοποιώντας τα μηχανήματα και τα οχήματα του.

Η δημοτική Αρχή αξιοποίησε τη δυνατότητα που της έδωσε η κυβέρνηση και μεθόδευσε την ιδιωτικοποίηση του Πράσινου. Εδώ και χρόνια υλοποιεί τις κατευθύνσεις όλων των κυβερνήσεων -ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ- που, διαδοχικά και με σχέδιο, απαγορεύουν προσλήψεις, μειώνουν και απαξιώνουν το προσωπικό των Δήμων, μειώνουν την κρατική χρηματοδότηση, ενισχύουν την ανταποδοτικότητα και αυξάνουν την τοπική φορολογία, υποβαθμίζουν τις δημοτικές υπηρεσίες. Πλάι-πλάι με την εκάστοτε κυβέρνηση, έστρωσε καλά το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών.

Απαιτούμε

  • Καμία ιδιωτικοποίηση – καμία εμπορευματοποίηση του Πρασίνου και των υπόλοιπων δημοτικών υπηρεσιών. Εξασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα τους.
  • Μαζικές προσλήψεις όλου του απαραίτητου προσωπικού στο Πράσινο αλλά και στις υπόλοιπες δημοτικές υπηρεσίες, με μόνιμη σχέση εργασίας και εξασφαλισμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων του Δήμου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κρατική χρηματοδότηση, επαρκή και πλήρη, για τη λειτουργία των δήμων. Ενίσχυση της δημόσιας χρηματοδότησης προς το Τμήμα Πρασίνου για την εξασφάλιση του απαραίτητου εξοπλισμού, ώστε να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες στην περιοχή, στις πλατείες, στα πάρκα, στους κοινόχρηστους χώρους γενικά.
  • Μείωση της τοπικής φορολογίας εις βάρος των λαϊκών οικογενειών, κατάργησή της σε ευπαθείς ομάδες καθώς και σε αυτοαπασχολούμενους, μικρούς επαγγελματίες και εργαζόμενους της περιοχής που έχουν πληγεί βαριά από τα έκτακτα μέτρα στην πανδημία. Αύξηση της στους μεγάλους επιχειρηματίες που δρουν στο δήμο.

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: