Σύγχρονη Μακρόνησο ετοιμάζει η Δανία για “ανεπιθύμητους” μετανάστες

Σε απομονωμένο νησί που φιλοξενεί κρεματόριο άρρωστων ζώων σκοπεύει να μετακινήσει ως και 100 μετανάστες η κυβέρνηση της Δανίας.

Πρόσφατα θυμηθήκαμε με αφορμή τα γενέθλιά του, την πρόταση του Διονύση Σαββόπουλου προ ετών να μεταφερθούν σε αραιοκατοικημένα νησιά μετανάστες και τοξικομανείς. Το σχέδιο αυτό φαίνεται να υλοποιεί η κυβέρνηση της Δανίας, για χρόνια πρωτοπόρος στην αντιμεταναστευτική πολιτική. Το νέο σχέδιο λοιπόν προβλέπει τη μεταφορά των πλέον «ανεπιθύμητων» μεταναστών σε ένα μικροσκοπικό νησί που ως τώρα φιλοξενεί τα εργαστήρια, τους στάβλους και το κρεματόριο ενός κέντρου μελέτης μεταδοτικών κτηνιατρικών ασθενειών. Σαν να μην ήταν αρκετό, ένα από τα δυο πλοία που εξυπηρετούν το νησί έχει την ονομασία «Virus» (ιός) .

«Είναι ανεπιθύμητοι, και θα το νιώσουν» έγραψε στο facebook η υπουργός μετανάστευσης Ίνγκερ Στόιμπεργκ. Σύμφωνα με τη συμφωνία στην οποία κατέληξε η κεντροδεξιά κυβέρνηση και το ακροδεξιό «Λαϊκό Δανικό Κόμμα» ως και 100 άνθρωποι αναμένεται να φιλοξενηθούν στη νήσο Λίντχολμ, ανάμεσά τους κατάδικοι, αλλά και άτομα πο το μόνο τους έγκλημα είναι πως απορρίφθηκε η αίτηση ασύλου τους, αλλά για διάφορους λόγους δεν μπορούν να απελαθούν στις πατρίδες τους.

Το μέλλον της γηραιάς ηπείρου διαγράφεται ολοένα και πιο φαιό, και τα πιο αδύναμα τμήματα του πληθυσμού της, όπως οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, είναι εκείνοι που νιώθουν πρώτοι και εντονότερα τις συνέπειες, που όπως πάντα στην ιστορία αγγίζουν και θα αγγίξουν ακόμα περισσότερο το λαό συνολικά, ανεξάρτητα από εθνοτική προέλευση.

Ο ΓΑΠ είχε πει κάποτε το περίφημο για τη “Δανία του νότου”, στο μεταναστευτικό πάντως οι αρχές της χώρας δείχνουν να έχουν ως πρότυπο τα κολαστήρια επί ελληνικού εδάφους για να θεμελιώσουν τη δική τους “Ελλάδα του βορρά”.

Με πληροφορίες από New York Times

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: