Σήμερα κλαίμε από τη χαρά μας! Φεύγουμε με ψηλά το κεφάλι από τη δίκη!

Στο πρόσωπο της Μαγδας Φύσσα δικαιώνονται όλοι οι αντιφασίστες, στο πρόσωπο του Λουκμάν όλοι οι μετανάστες που χτυπήθηκαν ή μαχαιρώθηκαν, στο πρόσωπο των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ όλοι οι εργάτες και οι κομμουνιστές.

Στις δηλώσεις τους μετά την ολοκλήρωση της Δίκης της ΧΑ, ο Κώστας Παπαδάκης και ο Θ. Καμπαγιάννης στάθηκαν στη σημασία της απόφασης, το αντιφασιστικό κίνημα αλλά και την απαίτηση να αποζημιωθούν οι οικογένειες των θυμάτων της νεοναζιστικής συμμορίας.

Ο Κ. Παπαδάκης είπε μεταξύ άλλων ότι η προσπάθεια αναβίωσης του φασισμού δεν πέρασε χάρη στη δικαστική απόφαση και τη μαζική ισχυρή παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος. Τόνισε την ιστορική σημασία της δίκης που απέρριψε το παραμύθι της οργανωμένης κλάψας της ΧΑ, ότι οι συνήγοροι φεύγουν με το κεφάλι ψηλά από τη δίκη απέναντι στη Μάγδα Φύσσα, την κοινωνία και τα θύματα της ΧΑ ενώ επισήμανε τη σοβαρή εκκρεμότητα της αποζημίωσης προς τις οικογένειες με νομοθετικό διάταγμα για να μην μπουν στη διαδικασία να προσφύγουν στα αστικά δικαστήρια. Αυτή είναι η ευκαιρία για κάποια πολιτικά κόμματα να αποδείξουν τις αντιφασιστικές τους διαθέσεις.

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης από την πλευρά του είπε ότι είναι μέρα νίκης που κλαίμε αλλά από τη χαρά μας. Στο πρόσωπο της Μαγδας Φύσσα δικαιώνονται όλοι οι αντιφασίστες, στο πρόσωπο του Λουκμάν όλοι οι μετανάστες που χτυπήθηκαν ή μαχαιρώθηκαν, στο πρόσωπο των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ όλοι οι εργάτες και οι κομμουνιστές.

Στη συνέχεια τόνισε ότι δε δικαιούνται να πανηγυρίζουν όσοι στήριξαν τους νεοναζί και επανέλαβε το αίτημα να ξηλωθούν οι φασίστες από τον κρατικό μηχανισμό και να δοθούν αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων τους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: