Πρώτο τιτίβισμα για Κουβανό πρόεδρο στην ιστορία – Ο Ντιάς – Κανέλ απέκτησε τουίτερ

Την πρώτη του ανάρτηση πραγματοποίησε χθες ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, με αφορμή την 150η επέτειο από την πρώτη διακήρυξη της κουβανικής ανεξαρτησίας.

 

Ο νέος πρόεδρος της Κούβας, Μιγκέλ Ντίας – Κανέλ θεωρούνταν από παλιά φίλος των νέων τεχνολογιών, ενώ ήδη έχει ανακοινώσει πως σκοπεύει να βελτιώσει τις επικοινωνίες και το ίντερνετ στην Κούβα. Στα πλαίσια αυτών των διακηρύξεων πραγματοποίησε χθες Τετάρτη την πρώτη του ανάρτηση στο τουίτερ, σε έναν λογαριασμό που είχε δημοσιεύσει τον περασμένο Αύγουστο, περνώντας έτσι στην ιστορία ως ο πρώτος Κουβανός πρόεδρος που αποκτά προσωπικό λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η ανάρτηση έγινε με αφορμή τα 150 χρόνια από την πρώτη διακήρυξη της κουβανικής ανεξαρτησίας, από την πόλη Λα Ντεμαχάγουα, όπους ο Κάρλος Μανουέλ ντε Σεσπέδες απελευθέρωσε τους σκλάβους του απαιτώντας την ανεξαρτησία της Κούβας με το “Μανιφέστο της Επαναστατικής Ένωσης του νησιού της Κούβας” το 1868, κίνηση γνωστή ως το “Κάλεσμα της Γιάρα”. Το γεγονός θεωρείται η πρώτη εξέγερση κατά των Ισπανών, που είχε ως αποτέλεσμα έναν δεκαετή πόλεμο που έληξε με την ανεξαρτησία του νησιού.

Είμαστε στη Λα Ντεμαχάγουα, το μέρος όπου συναντιούνται τα πιο πατριωτικά συναισθήματα, και hastag “Είμαστε η Κούβα”, “Είμαστε η συνέχεια”.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ACN χαιρέτισε την κίνηση του προέδρου, υπογραμμίζοντας το συμβολικό χαρακτήρα της επιλογής της 10ης Οκτώβρη για την είσοδο στα ΜΚΔ. Στο bio του ο Κανέλ παρουσιάζεται ως “Πρόεδρος της Κρατικής Συνέλευσης και των Υπουργών της Δημοκρατίας της Κούβας. Αφοσιωμένος στις εμπνευσμένες από το Μαρτί ιδέες του Φιντέλ και του Ραούλ”. O αριθμός των ακολούθων εκτοξεύτηκε μέσα σε λίγες ώρες, προκαλώντας ευχαριστήρια ανάρτηση από τον Κουβανό πρόεδρο για τη στήριξη. Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, ο λογαριασμός είχε ήδη σχεδόν 16 χιλιάδες ακολούθους. Το επόμενο τουί του ήταν από το Πινάρ ντελ Ρίο, μια δυτική περιοχή που χτυπήθηκε από τον τυφώνα Μάικλ, την οποία ο Κανέλ επισκέφτηκε μαζί με τον πρώτο αντιπρόεδρο Σαλβαδόρ Βάλντες Μέσα και πολλούς υπουργούς.

Από τους πρώτους που έσπευσαν να καλωσορίσουν τον πρόεδρο ήταν και ο ομόλογος και στενός του σύμμαχος Νικολάς Μαδούρο, που ως γνωστόν είναι ιδιαίτερα δραστήριος στα ΜΚΔ.

“Αδελφέ πρόεδρε Ντίας – Κανέλ, καλώς ήρθες στη μάχη της επικοινωνίας στα σόσιαλ μίντια. Είναι απαραίτητο να καταπολεμήσουμε τα ψέματα και τη χειραγώγηση που επιβάλλεται από πολυεθνικές των μίντια, με τη σημαία της αλήθειας προς υπεράσπιση των λαών μας. Θα νικήσουμε!”

Με χαρά υποδέχτηκε την είδηση και ο κάτοχος νόμπελ ειρήνης του 1980, αγωνιστής κατά της χούντας του Βιντέλα, Αδόλφο Πέρες Εσκίβελ:

” Δείχνουμε προσοχή στα νέα του αδελφού και γενναίου κουβανικού λαού”

Πληροφορίες από: telesurtv.net

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: