Πλαντάζουν πάλι οι κροκόδειλοι: Ατέλειωτη υποκρισία της κυβέρνησης για τη Συρία

Η μεγάλη του ΠΑΣΟΚ σχολή ξαναχτυπά στις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και άλλων αξιωματούχων του Σύριζα, την ώρα που η κρατική ΕΡΤ μετά από παραπληροφόρηση σχετικά με την ανακοίνωση του ΚΚΕ, μας μεταφέρει γλυκά στα ’90ς προβάλλοντας τα παιχνίδια χωρίς σύνορα

Τις καλύτερες παραδόσεις του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να ακολουθεί για άλλη μια φορά η κυβέρνηση Σύριζα σε σχέση με την εμπλοκή της Ελλάδας στην επίθεση των νατοϊκών της συμμάχων ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας. στη Συρία. Πρέπει βέβαια να ομολογήσουμε ότι η κυβέρνηση φαίνεται να διαθέτει ογκόλιθους γεωπολιτικής ανάλυσης, όπως τη βουλευτή Εύη Καρακώστα, που δήλωσε σε πρωινή εκπομπή ότι στη Συρία διεξάγεται αντιπαράθεση μεταξύ ΗΠΑ και… ΕΣΣΔ. Τον χορό των επίσημων δηλώσεων άνοιξε ο ευρωβουλευτής του Σύριζα Δημήτρης Παπαδημούλης το πρωί σήμερα, με ένα τουί όπου εμφανίζεται ως περιστέρι της ειρήνης:

Aκολούθησε μια άλλη μορφή του παγκόσμιου φιλειρηνικού κινήματος ο Κώστας-αν-δεν-πουλούσαμε-εμείς-τα-πυρομαχικά-στη-Σαουδική-Αραβία-θα-το-έκανε-κάποιος-άλλος Ζαχαριάδης.

“Η Ελλάδα είναι μια ειρηνική χώρα” μας διαβεβαιώνει και ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα συμμετέχει σε στρατιωτικές επεμβάσεις μόνο με απόφαση του ΟΗΕ, αφήνοντας δηλαδή ορθάνοιχτο το παράθυρο ανοιχτής εμπλοκής της χώρας μας σε περίπτωση “νομιμοποίησης” της επέμβασης από τον οργανισμό, κατά το παράδειγμα της στρατιωτικής μας συμμετοχής στο Αφγανιστάν, την οποία με καμάρι επικαλέστηκε ο υπουργός. Παράλληλα έσπευσε να υποβαθμίσει ουσιαστικά τη σημασία του πλήγματος, ισχυριζόμενος ότι είναι απλή επανάληψη των περσινών χτυπημάτων, με συμμετοχή Γαλλίας και Βρετανίας.

Ρέστα έδωσε όμως το Γραφείο Τύπου του Σύριζα, το οποίο σε άψογη πασοκική διάλεκτο από τη μια δήθεν αντιτίθεται στους βομβαρδισμούς κι από την άλλη δεν παραλείπει να συντηρεί τη φιλολογία για “ενδεχόμενη χρήση χημικών όπλων που συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας”. Κερασάκι στην τούρτα της ανακοίνωσης η επίκληση της αναγκαιότητας ενός ” νέου φιλειρηνικού κινήματος” σε όλη την Ευρώπη. Λείπει μόνο πρώτος διδάξας Κώστας Λαλιώτης να αναφωνήσει “άλλο η κυβέρνηση, άλλο το κίνημα”. Σε εποχές Λαλιώτη φαίνεται να κινείται εξάλλου και η κρατική ΕΡΤ, η οποία αφού σε πρωινή της εκπομπή μετέδωσε παλιότερη ανακοίνωση του ΚΚΕ για τη Συρία ως τωρινή, προχώρησε στην κανονική ροή του προγράμματός της, που περιλάμβανε και τα αγαπημένα κατά τα λοιπά “Παιχνίδια χωρίς σύνορα”.

Σε κάθε περίπτωση η νατοϊκή Ελλάδα εμπλέκεται ήδη σε κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση του ΝΑΤΟ, συμμετέχοντας ενεργά στον οργανισμό και διαθέτοντας βάσεις τις οποίες προετοιμάζεται εξάλλου να επεκτείνει περαιτέρω. Δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων όπως του υφυπουργού Εξωτερικών Τζόναθαν Κόεν  σε επίσκεψή του στη ΔΕΘ πριν λίγες μέρες, πως η σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας είναι “πιο δυνατή από ποτέ”, ενώ η Ελλάδα είναι και στενότατη σύμμαχος του Ισραήλ, το οποίο από τους πρώτους έσπευσε να χαιρετίσει την επίθεση στη Συρία. Κανένας εφησυχασμός λοιπόν δε δικαιολογείται από τις υποκριτικές φιλειρηνικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Εξυπηρετώντας του σχεδιασμούς της αστικής τάξης, καθιστά τη χώρα συνένοχη στο σφαγιασμό του συριακού λαού, όπως έχουν κάνει οι ελληνικές κυβερνήσεις και τα προηγούμενα χρόνια. Με τον κίνδυνο γενικότερης ανάφλεξης στην περιοχή μας να είναι κάτι παραπάνω από άμεσος, απαιτείται να τους σταματήσουμε πριν να είναι αργά.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: