-Πες μου Αλέκα, θα είναι ο 21ος ο αιώνας των επαναστάσεων; -Ναι Βίρνα, θα είναι ο αιώνας των επαναστάσεων…

Όταν η Βίρνα Δράκου συνάντησε τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Χτες, πάνω στη ροή -ή μάλλον τη φούρια- των γεγονότων, μας ξέφυγε μια στρογγυλή επέτειος, καθώς η ηθοποιός Κάτια Δανδουλάκη συμπλήρωσε 70 χρόνια ζωής. Οι επτά δεκαετίες ήταν η αρχή…, που θα λέγαμε και στη δική μας διάλεκτο…

Η Δανδουλάκη βέβαια ανήκει στην κατηγορία των ηθοποιών, που όσο πλούσια και αν είναι η γκάμα των ρόλων και το ρεπερτόριο που παίζουν, σημαδεύονται από ένα ρόλο που τους ακολουθεί -δικαίως ή αδίκως- σε όλη την προσωπική τους διαδρομή. Κι αυτός για τη Δανδουλάκη δεν είναι άλλος από το ρόλο της Βίρνας, από τη συνεργασία της με το Ν. Φώσκολο για την ελληνική σαπουνόπερα “Λάμψη” και οι διάλογοί της με το Χρήστο Πολίτη στο ρόλο του Γιάγκου Δράκου, του ιδιοκτήτη της Τζάιαντ, με στραβωμένο το στόμα, να δυσκολεύεται να πιστέψει τα άχημα μαντάτα και να ρωτά ξανά και ξανά αυτό που μόλις του είπαν, για να κερδίσει χρόνο και να κυλήσει το επεισόδιο.

-Τι εννοείς Βίρνα; Ήρθε και σε βρήκε η Σάντρα;

Βίρνα και Γιάγκος Δράκος, ένα κλασικό ζευγάρι που έγινε παρωδία από τις τρεις Χάριτες, σκετς από το Σεφερλή ή ακόμα και συνθήματα με σπρέι στον τοίχο (που σίγουρα έχουν πιο πολύ χιούμορ από τις εκπομπές του Σεφερλή).

Με αυτή την αφορμή λοιπόν, θυμηθήκαμε μια παλιότερη έξοδο της Αλέκας, τον καιρό που ήταν ακόμα ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τη στιγμή που η Δανδουλάκη ποζάρει δίπλα στην Αλέκα και το σχετικό αθώο τρολάρισμα στο Διαδίκτυο, που συμπλήρωνε τον υποθετικό διάλογο, με βάση τη φωσκολική μαιευτική μέθοδο, που επιβεβαιώνει αυτό ακριβώς που μόλις ειπώθηκε.

-Πες μου Αλέκα, θα είναι ο 21ος ο αιώνας των επαναστάσεων;
-Ναι Βίρνα, θα είναι ο αιώνας των επαναστάσεων.

Κι όσο κι αν ο Φώσκολος ήταν παραδοσιακός δεξιός -όπως και οι περισσότεροι πρωταγωνιστές του- οι μυημένοι δε θα δυσκολευτούν να διακρίνουν τις επιρροές από το στιλ του συντρόφου με το μουστάκι και τις κλασικές αρνητικές ερωτοαπαντήσεις του.

Άραγε σύντροφοι μπορούμε να πούμε ότι ισχύει αυτός ο ισχυρισμός;
(Σιγή στο ακροατήριο, αγωνία για την απάντηση)
…Όχι σύντροφοι, δεν μπορούμε να πούμε ότι ισχύει αυτός ο ισχυρισμός.
(Θυελλώδικα χειροκροτήματα, ουρανομήκεις επιδοκιμασίες…)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: