Όλγα η μαντιναδολόγος – Όταν η Γεροβασίλη ανταπέδωσε στα ίσια τις κολακείς σε στιχάκια

Οι ανταλλαγές μαντινάδων της υπουργού στα Ανώγεια, κι η μαντινάδα που της αφιερώνει η “Κατιούσα”.

Στα Ανώγεια βρέθηκε σήμερα η υπουργός Προ.πο Όλγα Γεροβασίλη για τα εγκαίνια πυροσβεστικού κλιμακίου, κι όπως είθισται όταν πολιτικοί πηγαίνουν στην Κρήτη ή συναναστρέφονται Κρητικούς, έγινε δέκτης μαντινάδας, έθιμο η γραφικότητα του οποίου χάνεται στις δεκαετίες. Εν προκειμένω, η υπουργός του Σύριζα δέχτηκε ένα “ραβασάκι” με μαντινάδα του Γιαλαύτη, κατά κόσμον Αριστείδη Χαιρέτη, γνωστού “μαντιναδολόγου” του νησιού.

Αν σας φανεί λίιιγο, μια ιδέα μόνο υπερβολική, είναι επειδή δεν έχετε εκτιμήσει το έργο της υπουργού σε ένα κρίσιμο χαρτοφυλάκιο, που περιλαμβάνει από την εκκαθάριση των Εξαρχείων μέχρι της δασοπυρόσβεση της χώρας:

Θα ‘ναι σαν να μπαίνει η άνοιξη/θα ‘ναι Σύριζα κατάνοιξη

Ως εδώ τίποτε το πρωτότυπο. Εκεί όμως που φαίνεται η διαφορά κλάσης της προοδευτικής κυβέρνησης, είναι πως η Γεροβασίλη απέδειξε, καίτοι Ηπειρώτισσα στην καταγωή, πως κατέχει εξίσου καλά το σπορ και δεν αρκείται σε αποδοχή επαίνων. Έτσι, έφτιαξε τα δικά της στιχάκια, που είναι εξίσου γλοιώδη εμπνευσμένα με αυτά που αποτέλεσαν έναυσμα για να ξεδιπλώσει το άγνωστο ως τώρα ταλέντο της:

Με τούτα και μ’ εκείνα, δεν μπορούσαμε παρά να μπούμε κι εμείς στο κλίμα και να σκαρώσουμε τα δικά μας στιχάκια για την εκλαμπρότατη υπουργό μας, με πλήρη συναίσθηση ότι δεν πλησιάζουμε ούτε κατά διάνοια την ανόθευτη καλλιτεχνική φλέβα της:

Ψάξε να βρεις τον ορισμό “πολιτικό ρεζίλι”

Κι ένα όνομα σου έρχεται ευθύς

Όλγα Γεροβασίλη

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: