Λεκτικές απειλές κατά της Άχεντ Ταμίμι – Διέρρευσε βίντεο από την ανάκριση της 16χρονης

Η 16χρονη αγωνίστρια αντιμετώπισε γενναία και με περιφρόνηση τους ανακριτές της και τις απειλές τους, αμέσως μετά τη σύλληψή της.

Η οικογένεια της Άχεντ Ταμίμι, της 16χρονης αγωνίστριας που βρίσκεται στη φυλακή γιατί αντιστάθηκε στις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής και χαστούκισε έναν ισραηλινό στρατιώτη, κατάφερε να εξασφαλίσει ένα βίντεο από την ανάκρισή της, αμέσως μετά τη σύλληψή της τον περασμένο Δεκέμβρη, και το έδωσε στη δημοσιότητα μέσω του πρακτορείου Associated Press.

Στο βίντεο αυτό, καταδεικνύονται οι ανακριτικές μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι ισραηλινές αρχές, με λεκτική βία, ειρωνικά μειωτικά σχόλια που αφορούν το χρώμα του δέρματος της Άχεντ, και εκβιασμούς για να την αναγκάσουν να μιλήσει και να γλιτώσει τα μέλη της οικογένειάς της από τη σύλληψη.

“Γιατί δημιουργείς προβλήματα; Για ποιον;” “Ποιος μιλάει σε αυτό το βίντεο; Ποιος είναι; Αν δε μας δώσεις αυτό που θέλουμε, θα συλλάβουμε όλους όσους υπάρχουν στο βίντεο”. “Αν δε μιλήσεις εσύ, θα μιλήσουν αυτοί. Όπως θέλεις…”

Είναι μερικές από τις χαρακτηριστικές φράσεις των ανακριτών. Παρακάτω, μπορείτε να παρακολουθήσετε και ένα μεγαλύτερο απόσπασμα που κυκλοφόρησε χτες στο διαδίκτυο, χωρίς όμως υποτιτλισμό στα αγγλικά.

Παρόλα αυτά, η προσπάθειά τους να λυγίσουν το φρόνημα της Άχεντ έπεσε στο κενό. Η 16χρονη Παλαιστίνια παρέμεινε ψύχραιμη και σταθερή στην άρνησή της να τους δώσει οποιαδήποτε πληροφορία, με τη φράση: επιλέγω να παραμείνω σιωπηλή.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: