Κλωτσιές σε ηλικιωμένο από σεκιουριτά ιδιωτικής εταιρείας στη ΔΕΔΔΗΕ Ηρακλείου (VIDEO)

Η εταιρεία “κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις” για την τραμπούκικη συμπεριφορά του φύλακα, ωστόσο τα ερωτήματα σχετικά με τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης πολλών υπηρεσιών στο δημόσιο τομέα παραμένουν.

Αδιανόητες σκηνές βίας διαδραματίστηκαν έξω από υποκατάστημα της ΔΕΔΔΗΕ στο Ηράκλειο Κρήτης, όταν ηλικιωμένος προσπάθησε να μπει στα γραφεία χωρίς να έχει κλείσει ραντεβού. Ο υπάλληλος της ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι που έχει αναλάβει τη φύλαξη τους χώρου, όταν έχασε την υπομονή του με τον πολίτη, έκρινε σκόπιμο να φερθεί σαν μπράβος της νύχτας, σέρνοντας με τη βία και κλωτσώντας τον άντρα έξω από το κτίριο. Οι εικόνες καταγράφηκαν σε βίντεο, ενώ μετά από παρέμβαση του διευθυντή του καταστήματος το θέμα για το οποίο είχε προσέλθει ο ηλικιωμένος επιλύθηκε. Ο διευθυντής Παύλος Βαρδουλάκης πρόσθεσε επίσης πως “το περιστατικό όπως όλα δείχνουν θεωρείται λήξαν”, προσθέτοντας πως “έχει κληθεί η εταιρία φύλαξης να δώσει εξηγήσεις για το θέμα”.

Δεν γνωρίζουμε τι έκβαση θα έχει το θέμα και αν ο τραμπούκος φύλακας και η εταιρεία στην οποία απασχολείται θα έχουν οποιεσδήποτε συνέπειες. Το ζήτημα που αναδεικνύεται ωστόσο είναι οι “αφανείς” συνέπειες της ιδιωτικοποίησης διαφόρων υπηρεσιών στο δημόσιο κι ευρύτερο δημόσιο τομέα, μέσω της εκχώρησής τους σε εργολάβους, χωρίς κανέναν ουσιαστικό έλεγχο και λογοδοσία.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: