Ένας χρόνος φυλακή σε Αιγύπτιο δημοσιογράφο επειδή πήρε συνέντευξη από γκέι άνδρα

Επισήμως η ομοφυλοφιλία στην Αίγυπτο δεν απαγορεύεται, ωστόσο οι ομοφοβικές διώξεις εντείνονται διαρκώς  τα τελευταία χρόνια.

Το έντονο κλίμα ομοφοβίας στην Αίγυπτο καταδεικνύει η υπόθεση της καταδίκης του τηλεοπτικού δημοσιογράφου Μοχάμεντ Αλ – Γκεΐτι, επειδή τον περασμένο Αύγουστο είχε πάρει συνέντευξη από ομοφυλόφιλο άνδρα, ρωτώντας τον τρόπο ζωής του, την εμπειρία του στην πορνεία και τις σχέσεις του με τους άντρες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η εκπομπή αυτή συνιστούσε προτροπή σε «διαφθορά και ανηθικότητα, περιύβριση θρησκείας και προώθηση της ομοφυλοφιλίας», καταδικάζοντάς τον σε ένα χρόνο φυλάκισης και πρόστιμο 3000 αιγυπτιακών λιρών. Αξίζει να σημειωθεί ότι κυρώσεις είχε αντιμετωπίσει και το κανάλι του δημοσιογράφου, που κόπηκε για δυο βδομάδες από τον αέρα λόγω “επαγγελματικών παραβιάσεων”.

Ο Γκεΐτι μόνο gay – friendly δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού στο παρελθόν έχει καταφερθεί κατά των ομοφιλοφύλων. Η πολιτική αγωγή ωστόσο θεώρησε πως ο παρουσιαστής άφησε να εννοηθεί πως ο γκέι τρόπος ζωής έχει οικονομικά οφέλη και πλεονεκτήματα και πως ο δημοσιογράφος θα παρακολουθείται στενά στη διάρκεια της φυλάκισής του.

Επισήμως η ομοφυλοφιλία στην Αίγυπτο δεν απαγορεύεται, ωστόσο οι ομοφοβικές διώξεις εντείνονται διαρκώς  τα τελευταία χρόνια. Το 2017 απαγορεύτηκε η «εμφάνιση ομοφυλοφίλων ή η προώθηση των συνθημάτων τους» στην τηλεόραση, ενώ απαγορευμένη είναι και η προβολή του ουράνιου τόξου, σύμβολου του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος παγκόσμια. Επιπλέον, πολλά άτομα της κοινότητας συλλαμβάνονται και δικάζονται με τις κατηγορίες της πορνείας, της πορνογραφίας ή του έκλυτου βίου.

Με πληροφορίες από telesurtv.net

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: