Είσαι δολοφόνος; Μάθε δίπλα στους καλύτερους!

Με θέσεις αμοιβόμενης πρακτικής άσκησης επιδιώκει για μια ακόμη χρονιά το ΝΑΤΟ να καταστήσει συνενόχους τους νέους στα δολοφονικά του σχέδια, παράλληλα με την εντεινόμενη παρουσία του σε χώρους της τριτοβάθμιας, αλλά και χαμηλότερων βαθμίδων εκπαίδευσης.

Θέσεις αμοιβόμενης πρακτικής άσκησης για έξι μήνες προσφέρει για πολλοστή χρονιά το ΝΑΤΟ (στην Ελλάδα τουλάχιστον από το 2008 και μετά), σε φοιτητές και αποφοίτους άνω των 21 ετών. Ο ιμπεριαλιστικός οργανισμός, προσβλέποντας προφανώς και στη μαζική ανεργία μεταξύ των νέων στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες-μέλη, επιχειρεί να αλώσει νεανικές συνειδήσεις, ή μάλλον κυριολεκτικά να της εξαγοράσει, υποσχόμενος αμοιβή 1.049 ευρώ, κάλυψη των εξόδων μεταφοράς και 15ήμερη άδεια. Δε γνωρίζουμε είναι η αλήθεια πόσοι νέοι θεωρούν “asset” στο βιογραφικό τους μια θητεία στη φονικότερη διακρατική συμμαχία από καταβολής εθνών-κρατών ,κάνοντας αίτηση στο εν λόγω πρόγραμμα, σίγουρα αρκετοί δυστυχώς ώστε να συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Αν πάντα ήχουσε ειρωνικά η διακήρυξη του κειμένου πρόσκλησης, ότι με την άσκηση αυτή οι μετέχοντες θα συμβάλουν  “στην ασφάλεια των χωρών-μελών του και στη διατήρηση της ειρήνης και της δημοκρατίας”, φέτος, μετά τη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση των ηγέτιδων χωρών του συνασπισμού ΗΠΑ-Γαλλίας-Βρετανίας, το θράσος τους γίνεται πραγματικά εξοργιστικό.

Η νεολαία βρίσκεται διαρκώς στο στόχαστρο της προπαγανδιστικής εκστρατείας του οργανισμού, όπως αποδεικνύει και πρόσφατη “εκπαιδευτική” επίσκεψη του 6ου Γυμνασίου Ηρακλείου Κρήτης στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Νάπολι, στα πλαίσια συγκεκριμένου προγράμματος, όπως κατήγγειλε η τοπική ένωση γονέων. Επιπλέον, εδώ και πολλά χρόνια ο ιμπεριαλιστικός οργανισμός προσπαθεί να διεισδύσει στα πανεπιστήμια, μέσω χορήγησης υποτροφιών, διεξαγωγής στρατιωτικών ερευνών για λογαριασμό του στα ΑΕΙ, αλλά και άμεσης συνεργασίας μέσω υπογραφής “μνημονίων συνεργασίας” με τα ιδρύματα, όπως με το τμήμα Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ, αλλά και πιο πρόσφατα με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις των φοιτητών, τις οποίες ο πρύτανης προσπάθησε μάλιστα τότε να εμφανίσει ως “επίθεση” και “καταστροφή της περιουσίας του πανεπιστημίου”. Η συνεχής εγρήγορση κι αντίσταση φοιτητών, γονέων, εκπαιδευτικών, μαθητών, κάθε νέου και νέας είναι απολύτως επιτακτικές για να μη νομιμοποιηθεί στη συνείδηση κανενός η παρουσία του ΝΑΤΟ ως θεμιτού φορέα απασχόλησης, επιμόρφωσης ή “εκδρομικού” προορισμού.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: