Τη συναλλαγή Ναζί – Άγγλων εναντίον του ΕΛΑΣ στην Κρήτη επιχειρούν να καθιερώσουν ως “επέτειο” ΚΙΝΑΛ- ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στην Περιφέρεια

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΕΠ Κρήτης σε αυτή την επιχείρηση “διακομματικής” παραχάραξης της ιστορίας του νησιού.

Την απαράδεκτη πρωτοβουλία της παράταξης ΚΙΝΑΛ – ΣΥΡΙΖΑ που έχει την πλειοψηφία στην Περιφέρεια Κρήτης, να καθιερωθεί ως τοπική επέτειος η 10η Μάη 1945, καταγγέλλει η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ.

Τεκμηριώνοντας την καταγγελία, αναφέρει ότι στην πραγματικότητα στις 10 Μάη οι Άγγλοι συμφώνησαν με το γερμανικό στρατό να παραμείνουν τμήματά του στην Κρήτη και να συνεχίσουν τις μάχες κατά των δυνάμεων του ΕΛΑΣ.

Η διαπραγμάτευση των Άγγλων «συμμάχων» και των Ελλήνων «πατριωτών» με τους ναζί, κατέληξε στη «συμφωνία της Κνωσού» στις 10 Μάη, σημειώνει το ΚΚΕ.

Υπογραμμίζει επίσης για την προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας:

«Την προηγούμενη μέρα, στις 9 Μάη 1945, τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης, είχε μπει ο σοβιετικός στρατός στο Βερολίνο και έδωσε το τελικό χτύπημα στο ναζιστικό καθεστώς. Αντίθετα, την επόμενη μέρα, στις 10 Μάη, στην Κρήτη, οι Άγγλοι που ήδη είχαν πλήρη έλεγχο στην ελληνική κυβέρνηση και σε ορισμένες τοπικές ένοπλες ομάδες -και τις είχαν στρέψει εναντίον των δυνάμεων των ΕΑΜ – ΕΛΑΣ- συμφώνησαν με τα τμήματα του γερμανικού στρατού κατοχής που είχαν απομείνει, να παραμείνουν στην Κρήτη και μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, ώστε να συνεχίσουν τις μάχες τους εναντίον των μονάδων του ΕΛΑΣ στα Χανιά και να διευκολύνουν αργότερα την αποχώρησή τους! Στα Χανιά οι Γερμανοί παρέμειναν ως τον Ιούλη του 1945, με βάση αυτή τη συμφωνία!

Αυτή ήταν στην Κρήτη η διαπραγμάτευση των Άγγλων “συμμάχων” και των Ελλήνων “πατριωτών” με τους ναζί, που κατέληξε στη “συμφωνία της Κνωσού” στις 10 Μάη 1945. Στόχος τους να συνεχίσουν από κοινού τον αγώνα για την εξόντωση των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης».

Τονίζει επίσης ότι «χρόνια τώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να διαγράψει από τη μνήμη των λαών την 9η Μάη ως Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης και τη μετονόμασε “Μέρα της Ευρώπης”. Θέλει να ξεχάσουν οι λαοί, ότι οι κομμουνιστές ήταν οι μεγαλύτεροι αντίπαλοι του φασισμού που πρωτοστάτησαν στην ανατροπή του, για να πλασάρουν το παραμυθάκι πως φασίστες και κομμουνιστές είναι το ίδιο πράγμα, “τα δύο άκρα”…

Τώρα έρχονται οι σύμβουλοι ΚΙΝΑΛ – ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Κρήτης να προτείνουν τη 10η Μάη ως “Μέρα Ευρωπαϊκής Ειρήνης”, ενώ συμφώνησαν και οι σύμβουλοι της ΝΔ. Θέλουν να δώσουν όλοι τη μικρή συμβολή τους στην παραχάραξη της Ιστορίας. Να παρουσιάσουν ως “τελευταία πράξη του Β’ Παγκοσμίου πολέμου”, όχι την πτώση του Βερολίνου, αλλά μια συναλλαγή με τους ναζί!».

«Είναι λίγο να πούμε τη λέξη “ντροπή”», σημειώνει χαρακτηριστικά η ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και προσθέτει:

«Κύρια ανησυχούμε γιατί κάθε φορά που οι αστοί δημοκράτες κάθε απόχρωσης χαϊδεύουν και ξεπλύνουν τους φασίστες και μιλάνε για “ειρήνη”, προετοιμάζουν νέες μεγάλες επιθέσεις στο εισόδημα και στα δικαιώματα των εργαζομένων, ακόμα και πολέμους, βάζοντας σε πρώτη προτεραιότητα τον αντικομμουνισμό.

Επιβεβαιώνουν πως ο ναζισμός – φασισμός είναι γέννημα θρέμμα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος, είναι δικό τους παιδί, το σκυλί τους που πότε το αφήνουν να γαβγίζει και πότε του τραβάνε τα λουριά, ανάλογα με τις ανάγκες τους».

Η ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ καταγγέλλει τη στάση της πλειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου. Καλεί τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, με την πάλη και την οργάνωσή τους, να δοκιμάσουν τη δύναμή τους, για να μην πληρώσουν τη νέα καπιταλιστική κρίση, για να φέρουν στο προσκήνιο των εξελίξεων την ανάγκη της εποχής μας: Τον αγώνα για το Σοσιαλισμό.

Πηγή 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: