ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ: Εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα για τα 77χρονα της ΕΠΟΝ

Εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα για τα 77χρονα της ΕΠΟΝ και άλλες δραστηριότητες πραγματοποιούν τα Παραρτήματα ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ.

Εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα για τα 77χρονα της ΕΠΟΝ και άλλες δραστηριότητες πραγματοποιούν τα Παραρτήματα ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ:

Σάββατο 22 Φλεβάρη

– Το Παράρτημα Παγκρατίου – Γούβας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ και η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ στην περιοχή διοργανώνουν εκδήλωση για την επέτειο ίδρυσης της ΕΠΟΝ στις 6.30 μ.μ., στο καφενείο «Ανδρέας Τρέλλης» (Πυργοτέλους 1 και Κοροίβου 2). Θα γίνει ομιλία από τον Φάνη Παρρή, μέλος του Τμήματος Ιστορίας του ΚΚΕ, παρουσίαση ιστορικού υλικού και θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα.

– Το Παράρτημα Γαλατσίου της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ καλεί τους αντιστασιακούς, τους απογόνους, τους φίλους και τις φίλες της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στράτου Ελλάδας στις 6.30 μ.μ., στα εγκαίνια των νέων γραφείων (Αρτέμιδος 8) που θα συνδυαστούν με κοπή της πίτας για τον νέο χρόνο.

– Το Παράρτημα Μαγνησίας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και οι Οργανώσεις Μαγνησίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν την νεολαία και τους εργαζόμενους της περιοχής να γνωρίσουν την ιστορία της θρυλικής ΕΠΟΝ. Στις 11:00 π.μ. στο μνημείο της ΕΠΟΝ (Καραμπατζάκη και Λ. Ειρήνης θα γίνει κατάθεση στεφανιών. Θα ακολουθήσει ιστορικός περίπατος στην Ν.Ιωνία.

– Το Παράρτημα Αγρινίου της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ διοργανώνει διήμερες εκδηλώσεις για τα 77 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ στη Δημοτική Αγορά Αγρινίου (πρώην Λαχαναγορά). Το Σάββατο από τις 5 μ.μ. έως 8 μ.μ., θα γίνει παρουσίαση έκθεσης αφιερωμένη στην ΕΠΟΝ.

  Καβάλα: Εκδήλωση στις 7 μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο (αίθουσα Παπαϊωάννου).

Κυριακή 23 Φλεβάρη

Το Παράρτημα Πάτρας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ διοργανώνει συνεστίαση, στις 1.30 το μεσημέρι, στο κέντρο «Απέριτο» (Ραδινού 6).

Το Παράρτημα Φωκίδας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ σε συνεργασία με την οργάνωση της ΚΝΕ, διοργανώνουν στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Δήμου Άμφισσας (πλ. Κεχαγιά), εκδήλωση μνήμης και τιμής για την επέτειο ίδρυσης της ΕΠΟΝ.

Το Παράρτημα Αγρινίου της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ διοργανώνει την Κυριακή από τις 11 π.μ. έως 1 μ.μ. και από 5 μ.μ. έως 8 μ.μ., παρουσίαση της έκθεσης. Το απόγευμα θα προβληθεί βίντεο και στις 6.30 μ.μ. θα γίνει η κεντρική ομιλία της εκδήλωσης, από το Γιώργο Κατημερτζή, πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Το Παράρτημα Αμαρουσίου της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ και η ΚΟ Αμαρουσίου του ΚΚΕ διοργανώνουν εκδήλωση στις 10.30 π.μ. με αφορμή τη συμπλήρωση των 77 ετών από την ίδρυση της ΕΠΟΝ στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Το Παράρτημα Καισαριανής της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ και το Λαϊκό Φροντιστήριο Καισαριανής διοργανώνει εκδήλωση για τα 77 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ, στις 11.00 το πρωί, στο Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης Καισαριανής. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει προβολή βίντεο με συνεντεύξεις ζώντων αγωνιστών που ανέπτυξαν δράση στην ΕΠΟΝ, ομιλία από μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος Καισαριανής της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και από καθηγητή του Λαϊκού Φροντιστηρίου Καισαριανής και ξενάγηση στο Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης.

Το Παράρτημα Χίου της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ διοργανώνει εκδήλωση τιμής και μνήμης, στις 11 π.μ. στη Κυδιάντα Λαγκάδας Χίου για τα 71 χρόνια από τη λήξη της τρίχρονης εποποιίας του ΔΣΕ και του πεσόντες μαχητές του.

Tο Παράρτημα Αγ. Αναργύρων και Καματερού της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και οι τοπικές οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν στην εκδήλωση αφιερωμένη στα 77 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ με τίτλο «Το δίκιο, η λευτεριά το σύνθημα μας, ποιος θα μας αντικόψει την ορμή» στο Α’ ΚΑΠΗ Αγ. Αναργύρων (Ν. Πλαστήρα 101-ΔΕΗ) την Κυριακή 23/2 στις 11:00. Θα ακολουθήσει κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Το Παράρτημα Φωκίδας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ σε συνεργασία με την οργάνωση της ΚΝΕ, διοργανώνουν στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Δήμου Άμφισσας (πλ. Κεχαγιά), εκδήλωση μνήμης και τιμής για την επέτειο ίδρυσης της ΕΠΟΝ.

Το Παράρτημα Βύρωνα Αττικής της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ τιμώντας τα 77 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ διοργανώνει  «ΕΠΟΝίτικο γλέντι» στη 1 μ.μ., στα γραφεία του Παραρτήματος (Κορυτσάς 2 και Κωνσταντιλιέρη).

Πετρούπολη: Εκδήλωση – αφιέρωμα, στις 7 μ.μ., στο Β’ Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης. Θα μιλήσει η Αγγελική Κυριαζή, μέλος του ΤΣ Δυτικών Συνοικιών της ΚΝΕ, και θα ακολουθήσει μουσικοθεατρικό δρώμενο από μαθητές βασισμένο στο βιβλίο «Παιδιά της Αθήνας» του Δημήτρη Ραβάνη – Ρεντή.

Πατήσια: Εκδήλωση στις 6 μ.μ. στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας (Πατησίων 252, Κολιάτσου).

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: