Η 9η Μάη συνεχίζει να εμπνέει τους εργάτες του κόσμου, τους δίνει δύναμη και τους διδάσκει πίστη στη δύναμή τους – Aνακοίνωση της ΠΣΟ για τη μέρα της αντιφασιστικής νίκης

Σήμερα, σε μια χρονική περίοδο στην οποία ο νεοφασισμός και η ακροδεξιά ανεβαίνουν, υπό την ανοχή ή και την ενεργητική υποστήριξη των καπιταλιστικών κρατών, είναι καθήκον του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος να μην αφήσει τη μνήμη να εξαλειφθεί, να μην αφήσει την ιστορική αλήθεια να ξεχαστεί.

Toν πρωτοπόρο ρόλο της εργατικής τάξης και των ταξικών συνδικαλιστικών κινημάτων στη συντριβή του καπιταλισμού υπογραμμίζει η ανακοίνωση της ΠΣΟ για τη σπουδαία μέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών πριν 75 χρόνια. Στηλιτεύονται οι απόπειρες παραχάραξης της ιστορίας, αλλά και τονίζεται η δέσμευση της ΠΣΟ να διατηρήσει ζωντανή τη σπίθα της ιστορικής μνήμης και να τη μεταφέρει στην επόμενη γενιά συνδικαλιστών:

Στις 9 Μάη 1945, το τέρας του ναζισμού εξολοθρεύτηκε στο Βερολίνο από τους λαούς και την εργατική τάξη του κόσμου που είχε ως πρωτοπορία τον ηρωικό Κόκκινο Στρατό.

Η Παγκόσμια συνδικαλιστική ομοσπονδία, που έχει σήμερα πάνω από 100 εκ. στις τάξεις της, από 130 χώρες σε όλο τον κόσμο, τιμά την ιστορικά σημαντική επέτειο και αποτίει φόρο τιμής στα εκατομμύρια των μαρτύρων της τάξης μας που τσάκισαν τη ναζιστική – φασιστική απειλή. Δεν ξεχνάμε τα θύματα των ναζιστικών θηριωδιών πουθενά στον κόσμο, ούτε τις τέσσερις ηρωικές πόλεις, που ανακηρύχθηκαν ως τέτοιες την Πρωτομαγιά του 1945 στην Κόκκινη Πλατεία: το Λένινγκραντ, το Στάλινγκραντ, η Οδησσός και η Σεβαστούπολη.

Η ΠΣΟ είναι τέκνο αυτής της προσπάθειας, το αποκορύφωμα αυτής της νίκης, από τότε που ιδρύθηκε στο Παρίσι, την ίδια χρονιά όπως η αντιφασιστική νίκη. Πράγματι, ο ηγετικός ρόλος της εργατικής τάξης, των χιλιάδων συνδικαλιστών που έδωσαν τη ζωή τους, αποτελεί απόδειξη του πρωτοπόρου ρόλου της εργατικής τάξης στον αγώνα κατά του φασισμού και προς τιμήν της ίδιας της ανθρωπότητας.

Σήμερα, η σημασία της νίκης αυτής είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Σε μια περίοδο όταν οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους, οι ΗΠΑ και η ΕΕ προσπαθούν να παραχαράξουν την ιστορία και να σβήσουν την κολοσσιαία συμβολή των λαών, της Σοβιετικής Ένωσης, των ανταρτικών κινημάτων στη νίκη κατά του φασισμού, το καθήκον μας είναι πιο επείγον. Οι εχθροί του λαού δεν δίστασαν ακόμα και να χαρακτηρίσουν την 9η Μάη ως “Ημέρα της Ευρώπης” με στόχο να αλλάξουν το πραγματικό περιεχόμενο αυτής της ημερομηνίας.

Σήμερα, σε μια χρονική περίοδο στην οποία ο νεοφασισμός και η ακροδεξιά ανεβαίνουν, υπό την ανοχή ή και την ενεργητική υποστήριξη των καπιταλιστικών κρατών, είναι καθήκον του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος να μην αφήσει τη μνήμη να εξαλειφθεί, να μην αφήσει την ιστορική αλήθεια να ξεχαστεί. Τα ταξικά συνδικάτα πρέπει να πληροφορούν, να διαδίδουν την αλήθεια σε μια νέα γενιά συνδικαλιστών.

Η 9η Μάη συνεχίζει να εμπνέει τους εργάτες του κόσμου, τους δίνει δύναμη και τους διδάσκει πίστη στη δύναμή τους, θα συνεχίσει να τους δείχνει το δρόμο ενάντια στην εκμετάλλευση, ανεξάρτητα το πόσο μελάνι έχει χυθεί από τους εχθρούς της εργατικής τάξης. Θα είναι ένα παράδειγμα για να συνεχίσουμε τους αγώνες του μέλλοντος και τα σύνθετα καθήκοντα που θα έρθουν για τα ταξικά συνδικάτα σε όλο τον κόσμο.

Η ΠΣΟ είναι αφοσιωμένη στο να κρατήσει ζωντανή τη σπίθα της ιστορικής μνήμης για τους εργάτες στον κόσμο.

Ζήτω η 9η Μάη!

Ζήτω η μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: