Γιάννα Τρικαλινού: “Αν είχα άλλη μια ζωή, στο κόμμα θα την έδινα…”

Οι ΚΟ Καισαριανής τίμησαν τη συντρόφισσα Γιάννα Τρικαλινού, που έκλεισε τα 100 της χρόνια. Ο Δ. Κουτσούμπας της πρόσφερε ένα μικρό συμβολικό δώρο που απεικονίζει τα περιστέρια της ειρήνης και μια κάρτα ευχών.

Την ακριβή μας συντρόφισσα Γιάννα Τρικαλινού, που γιόρτασε τα 100 της χρόνια, τίμησαν την Παρασκευή οι Κομματικές Οργανώσεις Καισαριανής με μια μικρή γιορτή που της οργάνωσαν στο σπίτι της, μαζί με μέλη της οικογένειάς της.

Παρών και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος, εκ μέρους της ΚΕ, σημείωσε ότι είναι μεγάλη χαρά και τιμή για το Κόμμα «να γιορτάζουμε μαζί σου τα 100 χρόνια σου. Μια ζωή στον αγώνα για την προσφορά, για το Κόμμα». Και της πρόσφερε ένα μικρό συμβολικό δώρο που απεικονίζει τα περιστέρια της ειρήνης και μια κάρτα ευχών.

«Θα τα βάλω εδώ δίπλα μου. Να τα βλέπω κάθε μέρα», δήλωσε συγκινημένη η Γ. Τρικαλινού δηλώνοντας απερίφραστα με νεανική ορμή και σιγουριά«Αν είχα άλλη μια ζωή στο Κόμμα θα την έδινα». Ιδιαίτερη ήταν η χαρά της που είδε «την Καισαριανή, το Κόμμα, όλες τις γενιές». Με τους μεγαλύτερους είχε να μοιραστεί αναμνήσεις από την κοινή τους πορεία στο Κόμμα. Στους μικρότερους, με την κουβέντα, τις ερωτήσεις και τις αφηγήσεις πέρασε ένα μικρό μόλις δείγμα από την πλούσια σε δράση ζωή της, «για να θριαμβεύσει η ζωή!». Από το 1943 όταν μπήκε στην ΕΠΟΝ και το Κόμμα και μετά η δράση της στον ΔΣΕ, ως πολιτικός επίτροπος με ειδική δουλειά στις γυναίκες, οι μάχες όπου συμμετείχε. με μεγαλύτερες αυτές του Καρπενησίου και της Καρδίτσας, οι αναμνήσεις της με τον Χαρίλαο Φλωράκη. Και μετά η υποχώρηση, η πολιτική προσφυγιά, οι δυσκολίες όταν ήρθαν για παράνομη δουλειά στην Ελλάδα με τον σύντροφό της στη ζωή και τον αγώνα Γιώργη Τρικαλινό. Ξανά στη Μόσχα και η επιστροφή της το 1974.

«Να συνεχίσουμε στον δρόμο σου». Αυτή ήταν η υπόσχεση που της έδωσαν οι σύντροφοί της, ενώ το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Καισαριανής τής ανακοίνωσε ότι με κορύφωση τις 23 Φλεβάρη θα οργανώσει τον επόμενο μήνα πρωτοβουλίες για να γνωρίσει η νέα γενιά την ιστορία του λαού μας.

Το «παρών» στη γιορτή έδωσαν και οι κομμουνιστές δήμαρχοι Καισαριανής Ηλ. Σταμέλος και Γιώργος Κατημερτζής.

Πηγή: 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: