Επιχειρεί να «ξεπλύνει» από την εγκληματική της δράση και να δικαιώσει τη ναζιστική “Λεγεώνα του Τουρκεστάν” η κυβέρνηση του Καζακστάν – Καταγγελία της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

Ακολουθώντας τη βρώμικη αντικομμουνιστική εκστρατεία και πορεία άλλων πρώην σοσιαλιστικών χωρών της Βαλτικής και Αν. Ευρώπης, που μετά τις αντεπαναστατικές ανατροπές, δικαιώνουν τους συνεργάτες των ναζί αποδίδοντάς τους τιμές, ενώ λοιδορούν τη μνήμη των σοβιετικών λαών που έδωσαν εκατόμβες θυμάτων στην πάλη ενάντια στη ναζιστική εγκληματική θηριωδία, τσακίζοντας το ναζιστικό τέρας.

Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) καταγγέλλει την προσπάθεια της κυβέρνησης του Καζακστάν να «”ξεπλύνει” από την εγκληματική τους δράση και να αθωώσει πολιτικά και νομικά τα μέλη φασιστικών ομάδων συνεργατών των ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως και άλλων ομάδων που έδρασαν ένοπλα ενάντια στη σοβιετική σοσιαλιστική εξουσία ληστεύοντας και δολοφονώντας Σοβιετικούς πολίτες, εγκληματώντας σε βάρος του λαού του Καζακστάν».

«Όπως πληροφορηθήκαμε», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, «δύο βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος του Καζακστάν και μέλη της “κρατικής επιτροπής για την αποκατάσταση” -όπως ονομάζεται το επιτελείο που έχει αναλάβει από την κυβέρνηση να φέρει σε πέρας αυτό το άθλιο και επικίνδυνο για τον λαό του Καζακστάν έργο- προτείνουν την καθιέρωση ποινικής δίωξης ενάντια σε όσους “προσβάλλουν”, αναφερόμενοι στη φασιστική αντισοβιετική του δράση, τον Μουσταφά Σοκάι, αρχιεγκληματία ιδρυτή της λεγεώνας του Τουρκεστάν, των μονάδων δηλαδή της Βέρμαχτ και των μουσουλμανικών τμημάτων των ΕΣ-ΕΣ (SS).

Να αναφερθεί ότι συνολικά στη ναζιστική “Λεγεώνα του Τουρκεστάν” συμμετείχαν 11.000 άνδρες, που στάλθηκαν σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, για την καταστολή των αντάρτικων κινημάτων, σε δολοφονικές εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των ναζί.

Μάλιστα, σύμφωνα με κάποιες πηγές, το 789ο Τάγμα της “Λεγεώνας του Τουρκεστάν”, μετά από “επανεκπαίδευση” στη Γερμανία, στάλθηκε το 1943 στην Ελλάδα, όπου πολέμησε ενάντια στους αντάρτες του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ. Γενικότερα, το συγκεκριμένο σώμα συμμετείχε σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις σε βάρος αντιφασιστών ανταρτών και αμάχων σε Λευκορωσία, Πολωνία, Ελλάδα, Ιταλία και Γιουγκοσλαβία.

Αυτούς τους εγκληματίες συνεργάτες των ναζί και τη δράση τους θέλει να δικαιώσει η σημερινή κυβέρνηση του Καζακστάν, ακολουθώντας τη βρώμικη αντικομμουνιστική εκστρατεία και πορεία άλλων πρώην σοσιαλιστικών χωρών της Βαλτικής και Αν. Ευρώπης, που μετά τις αντεπαναστατικές ανατροπές, δικαιώνουν τους συνεργάτες των ναζί αποδίδοντάς τους τιμές, ενώ λοιδορούν τη μνήμη των σοβιετικών λαών που έδωσαν εκατόμβες θυμάτων στην πάλη ενάντια στη ναζιστική εγκληματική θηριωδία, τσακίζοντας το ναζιστικό τέρας. Και ποινικοποιούν την αντιναζιστική απελευθερωτική πάλη, καταστρέφουν μνημεία του αντιστασιακού – αντιφασιστικού αγώνα και του Κόκκινου Στρατού που απελευθέρωσε την ΕΣΣΔ και τους λαούς της Αν. Ευρώπης στον Β’ ΠΠ.

Οι διοργανωτές της διαδικασίας αποκατάστασης των ναζί συνεργατών δεν κρύβουν ότι επιδιώκουν να αναπτύξουν την ιδεολογία τη βασισμένη στον αντικομμουνισμό και τον εθνικισμό».

Και τονίζει ότι «η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ καταγγέλλει και αντιπαλεύει κάθε τέτοια προσπάθεια δικαίωσης των εγκληματιών συνεργατών των ναζί, όπως στο Καζακστάν, την ανήθικη επιχείρηση ενίσχυσης της αντικομμουνιστικής, εθνικιστικής θεωρίας, την ανίερη επιχείρηση αναθεώρησης της Ιστορίας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Είμαστε αλληλέγγυοι στον λαό του Καζακστάν και κάθε δύναμη που αγωνίζεται να διατηρήσει στην ιστορική μνήμη της αντιστασιακής, απελευθερωτικής πάλης του κατά των χιτλερικών και των συνεργατών τους. Καταδικάζουμε κάθε ενέργεια της κυβέρνησης του Καζακστάν να δικαιώσει τους φονιάδες των σοβιετικών λαών και τους εχθρούς της σοσιαλιστικής εξουσίας και την καλούμε να σταματήσει αυτόν τον ανιστόρητο και επικίνδυνο σχεδιασμό».

Δείτε ακόμα:

Η λεγεώνα των SS του Τουρκεστάν ευθύνεται για εγκλήματα πολέμου κατά των λαών και πολέμησε κατά του ΕΛΑΣ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: