Βιβλική καταστροφή στη Θεσσαλία – 2 νεκρoί και 1 αγνοούμενη, κατέρρευσε τμήμα του Κέντρου Υγείας στο Μουζάκι Καρδίτσας

Παρέμβαση για το θέμα των καταστροφών στην Καρδίτσα έκανε το βράδυ της Παρασκευής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, με τηλεφώνημα στον υφυπουργό πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά

Την πλήρη γύμνια του κρατικού μηχανισμού και την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων ανέδειξε για άλλη μια φορά η κακοκαιρία “Ιανός” που συνεχίζει την επέλασή της στην επικράτεια. Ιδιαίτερα βαρύς ήταν ο φόρος που κλήθηκε να πληρώσει η περιοχή της Θεσσαλίας, όπου ήδη καταγράφεται μία νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα στον οικισμό Βασιλί των Φαρσάλων κι ένας κτηνοτρόφος από το χωριό Μαγουλίτσα Καρδίτσας, ενώ αγνοείται μια 40χρονη γυναίκα από το Μουζάκι που επιχείρησε να περάσει με το αμάξι της πλημμυρισμένο δρόμο και παρασύρθηκε από τα νερά του ποταμού Πάμισου.

Τεράστιες είναι και οι υλικές καταστροφές, ιδιαίτερα στο νομό, αλλά και μέσα στην πόλη της Καρδίτσας, με καταστροφή δρόμων και υποδομών, κατάρρευση γεφυρών. πλημμύρες καλλιεργειών, διακοπές ηλεκτροδότησης. Στην πρωτεύουσα του νομού το νερό έχει φτάσει στα 30 εκ. στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ καταστηματάρχες προσπαθούν να βγάλουν τα νερά από τα μαγαζιά τους, που έχουν πλημμυρίσει, όπως και τα ισόγεια και υπόγεια πολυκατοικιών. Πολλές γειτονιές δεν έχουν ρεύμα, ενώ δύσκολες είναι οι τηλεπικοινωνίες. Σύμφωνα με τους κατοίκους, στην πόλη υπάρχει αισθητή δυσοσμία πετρελαίου.

Μεγάλη ζημιά έχουν υποστεί κι άλλες περιοχές της περιφερειακής ενότητας, ιδιαίτερα το Μουζάκι, όπου κατέρρευσε τμηματικά το Κέντρο Υγείας και ο περιφερειακός, ενώ στο Δήμο Μουζακίου και Αργιθέας εδώ και 14 ώρες δεν υπάρχει ρεύμα και οι επικοινωνίες διεξάγονται μετ’εμποδίων.

Σε όλη τη Θεσσαλία, αλλά και σε πολλές ακόμα περιοχές που επλήγησαν από τον κυκλώνα, όπως το Νότιο Ιόνιο, η Δυτική Ελλάδα και τμήμα της Στερεάς, ιδιαίτερα στη Φθιώτιδα, η πυροσβεστική έδωσε μεγάλο αγώνα για τον απεγκλωβισμό εκατοντάδων ανθρώπων, αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων.

Παρέμβαση για το θέμα των καταστροφών στην Καρδίτσα έκανε το βράδυ της Παρασκευής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, με τηλεφώνημα στον υφυπουργό πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ζητώντας την άμεση διάταξη των δυνάμεων για τις επιχειρήσεις διάσωσης και απεγκλωβισμού, όπως και τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων του νομού.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: