Τρομοκρατία σε βάρος των αγωνιζόμενων γιατρών από την κυβέρνηση – Κλήση στο Α.Τ Ομόνοιας έλαβε η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτη Ρέτζιου!

“Όσους νόμους και αν ψηφίσουν, όσους κατασταλτικούς μηχανισμούς και αν επιστρατεύσουν δεν μας εκφοβίζουν, δε μας τρομοκρατούν” δήλωσε η Αφροδίτη Ρέτζιου, που καλείται να “δώσει ανωμοτί εξηγήσεις” για μια σειρά αδικήματα, όπως απείθεια, παρακώλυση συγκοινωνιών και παραβίαση του νέου νόμου περί συναθροίσεων.

Την ώρα που κυβερνητικοί υπουργοί, όπως ο Νίκος Χαρδαλιάς, προσπαθούν με λατινικά ρητά στη βουλή να αυτοηρωοποιηθούν την ώρα που η πανδημία καλπάζει, οι υγειονομικοί, λίγους μήνες μετά τα υποκριτικά χειροκροτήματα, αντιμετωπίζονται κυριολεκτικά με το κνούτο, επειδή τολμούν να αμφισβητούν το κυβερνητικό σαξές στόρι και να διεκδικούν πραγματικά μέτρα προστασία για τους ίδιους και τους ασθενείς.

Ως όχημα αξιοποιείται ο νέος κατάπτυστος νόμος για τις διαδηλώσεις, με βάση τον οποίο κλήθηκε να παρουσιαστεί για “προκαταρκτική εξέταση” στο Α.Τ Ομόνοιας η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτη Ρέτζιου. Αιτία η κινητοποίηση στις 24 Σεπτέμβρη στο Υπουργείο Υγείας ώστε να ληφθούν μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας. Η συνδικαλίστρια καλείται να “παράσχει ανωμοτί εξηγήσεις” για “απείθεια”, “παρακώλυση συγκοινωνιών”, όπως και παραβίαση του νόμου για της “Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις”.

Είναι προφανές πως η κυβέρνηση θέλει να καλλιεργήσει κλίμα εκφοβισμού και διώξεων απειλώντας να τυλίξει «σε μια κόλλα χαρτί» εργαζόμενους και νέους που αγωνίζονται ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα αν και γνωρίζει πως οι αγώνες δεν πρόκειται να σταματήσουν με νομοθετήματα και απειλές για διώξεις.

Στην απαράδεκτη αυτή δίωξη αντέδρασε με δήλωσή της η Αφροδίτη Ρέτζιου, ξεκαθαρίζοντας ότι οι αγωνιζόμενοι υγειονομικοί δεν πρόκειται να εκφοβιστούν και θα συνεχίζουν να κάνουν το καθήκον τους:

Ο αγώνας που δίνουμε οι νοσοκομειακοί γιατροί, όλοι οι υγειονομικοί είναι αγώνας για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού μας, αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και της αξιοπρέπειας μας.

Όσους νόμους και αν ψηφίσουν, όσους κατασταλτικούς μηχανισμούς και αν επιστρατεύσουν δεν μας εκφοβίζουν, δε μας τρομοκρατούν.

Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας, αυτό που υπαγορεύει η συνείδηση μας.

Αν νομίζουν ότι θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να παρακολουθούμε, να μη μιλάμε, να σιωπούμε απέναντι στο συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος της υγείας και της ζωής των ασθενών μας είναι βαθιά γελασμένοι.»

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: