Του παν θα βάλεις το χακί…

Του παν θα βάλεις το χακί, θα βγεις στη Σταματίνα Τσιμτσιλή και ήρωας θα γίνεις

Του παν θα βάλεις το χακί, στη Σταματίνα Τσιμτσιλή και ήρωας θα γίνεις…

Άλλοι πάνε στην “Πρώτη Γραμμή”, κι άλλοι στα χαρακώματα άλλων πρωινάδικων, όπως η εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή. Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. Και θέλει πολλά κότσια για να είναι κανείς ιλαρός και γλοιώδης μαζί, σαν το Βερύκιο που είναι σα να εμφανίζεται στο “με Αρετή και Τόλμη” της ΕΡΤ-ΥΕΝΕΔ και το όπλο παρά πόδα. Και αν τυχόν κάποιοι φοβούνται μια πιθανή πολεμική εμπλοκή με την Τουρκία, ας μείνουν ήσυχοι. Είναι πάντα παρών ο Βερύκιος να φυλάει τα σύνορα της πατρίδας μας με την Κάντζα και της κοινής λογικής με τη γραφικότητα, έτοιμος να θυμηθεί το αριστερό του παρελθόν και να βροντοφωνάξει “στα άρματα, στα άρματα, εμπρός στον αγώνα” (για τη χιλιάκριβη την τηλεθέαση)…

Δεν είναι η πρώτη φορά που το αποδεικνύει άλλωστε. Δυο χρόνια πριν, ξέσπασε σε κλάματα στον αέρα της ίδιας εκπομπής, ευχόμενος χρόνια πολλά στον καλύτερο εργοδότη και άνθρωπο του ηλιακού μας συστήματος, Δημήτρη Κοντομηνά. Κι ας μη συγκινήθηκε τελικά ο τελευταίος αρκετά, ώστε να αποφύγει να κατσαδιάσει στον αέρα τους υπαλλήλους και το κατοικίδιό του, όταν κάποιος στο πάνελ τόλμησε να αμφισβητήσει την υγιή επιχειρηματικότητα, σε σχέση με την επένδυση στο Ελληνικό.

Η μόνη μάχη που θα δει από κοντά ο Βερύκιος είναι οι τηλεοπτικές σκιαμαχίες, όπου ξιφουλκεί απέναντι σε αόρατους εχθρούς και τους κατατροπώνει τσιρίζοντας. Αυτό δεν τον εμποδίζει όμως να ρίχνει λάδι στη φωτιά του εθνικισμού και της πολεμοκαπηλίας και να χύνει καθημερινά το δηλητήριό του στις συνειδήσεις όσων τηλεθεατών τον παρακολουθούνε.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: