Τον Μεγάλο Περίπατο δε θα τον βανδαλίσεις, τον Μεγάλο Περίπατο

Ο βανδαλισμός είναι βασικά θέμα οπτικής. Άλλοι θεωρούν βανδαλισμό πχ ένα σύνθημα σε τοίχο.Για εμάς πάλι, βανδαλισμός και δη ακριβοπληρωμένος είναι μάλλον αυτό που έκανε η δημοτική αρχή στο κέντρο της Αθήνας, με τον Μεγάλο Περίπατο.

Χτες βράδυ, μετά από την κινητοποίηση ομάδων του εξωκοινοβουλίου και του αναρχικού χώρου ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, στήθηκε στα social media το δίπολο ζαρντινιερολάτρες-ζαρντινιερομάχοι, όπου οι πρώτοι φρικάρουν με τα φρικιά και τους… βανδαλισμούς. Και τι θα έκαναν χωρίς Βάνδαλους, για να συσπειρώσουν τα ταπεινά ένστικτα του φοβισμένου νοικοκυραίου και να στήσουν το βολικό δίπολο; Είναι και αυτοί μια κάποια λύση, σαν τους βάρβαρους που ανακάλυψε η Μαριάννα Πυργιώτη, σημειώνοντας σχεδόν εκστατικά πόσο “τέλειες” ήταν οι αντιγκράφιτι ζαρντινιέρες στο τεστ:

Το μόνο πιο αστείο από όσους μαχητές των social media θεώρησαν υπέρτατη πράξη αντίστασης τα συνθήματα στις αναποδογυρισμένες ζαρντινιέρες του Μπακογιάννη, ήταν αυτοί που έκαναν λόγο για βανδαλισμό. Μια έννοια που συνήθως την χρησιμοποιούμε για έργα τέχνης. Και δεν είναι πολύ προφανής η σχέση που έχουν οι φοίνικες και οι τσίγκινες κατασκευές με την τέχνη και την αισθητική γενικότερα, εκτός και αν πρόκειται για κάποιο πρωτοποριακό καλλιτεχνικό ρεύμα που δεν καταλαβαίνουμε με αβαντγκάρντ έργα: τσιμέντο πάνω στο τσιμέντο…

Ο βανδαλισμός είναι βασικά θέμα οπτικής. Άλλοι θεωρούν βανδαλισμό πχ ένα σύνθημα σε τοίχο.
Για εμάς πάλι, βανδαλισμός και δη ακριβοπληρωμένος είναι μάλλον αυτό που έκανε η δημοτική αρχή στο κέντρο της Αθήνας, με τον Μεγάλο Περίπατο. Βανδαλισμός της αισθητικής, αλλά κυρίως της καθημερινότητας των πολιτών της.

Μπορεί όμως να συνδυαστεί ο Περίπατος με το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις – όλα τα μεγάλα επιτεύγματα αυτής της άριστης οικογένειας- και να τιμωρήσουν τους διαδηλωτές να πορεύονται υποχρεωτικά σε μια λωρίδα, χωρίς ζαρντινιέρες και αντίστοιχα “έργα τέχνης” για να μην μπορούν να τα ζωγραφίσουν.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: