“Το πάρτυ της ανομίας τελείωσε” – Την αυτοκατάργησή της προανήγγειλε η ΔΑΠ

Η απόφαση της οργάνωσης, που εδώ και δεκαετίες κοσμεί τα ανώτατα ιδρύματα της χώρας με την αριστεία της, κοινοποιήθηκε λιτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν από λίγο .

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ αποφάσισε να αυτοκαταστραφεί, σήμερα 11.11.2019, που θα χαραχτεί σα μαύρη μέρα σε μπουζουξίδικα της παραλιακής και μπιτσόμπαρα της Μυκόνου. Η απόφαση της οργάνωσης, που εδώ και δεκαετίες κοσμεί τα ανώτατα ιδρύματα της χώρας με την αριστεία της, κοινοποιήθηκε λιτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν από λίγο με τη φράση “Το πάρτυ της ανομίας τελείωσε”. Κάποιοι θα έσπευδαν να αποδώσουν τη φράση σε επικρότηση των διαδοχικών ντου των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ, η πραγματικότητα όμως είναι ότι ουσιαστικά η ΔΑΠ αυτοκαταργείται. Τέλος στο πάρτυ ανομίας σημαίνει ότι θα καταργηθούν τα δίκτυα θεμάτων, οι συναλλαγές με ταξιδιωτικά γραφεία και κέντρα διασκέδασης, ακόμα και με εμπορικά καταστήματα που πρόσφεραν εκπτώσεις σε δαπίτες, τα μιλημένα μεταπτυχιακά, τα πάρτυ όπου αν έκανε ντου η Δίωξη αντίστοιχη με εκείνη στο κλαμπ στο Γκάζι κανείς δεν ξέρει τι θα έβρισκε, τα γκεστ σταρ μπράβων σε φοιτητικές εκλογές ή συνελεύσεις μη αρεστές στη γαλάζια φοιτητική παράταξη κι άλλα στιγμιότυπα που γεμίζουμε νοσταλγία και μόνο που τα φέρνουμε στο νου.

Το βασικότερο βέβαια που θα μας λείψει ήταν η υψηλή αισθητική και η πάλη κατά του σεξισμού που διέκριναν πάντοτε το ήθος και το ύφος της οργάνωσης.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει αφίσες όπως οι παρακάτω:

Το ΔΑΠ – Μασίν, με τη “διαγεγραμμένη” Έλλη Παπαγγελή:

Οι τους αλήστου μνήμης πανηγυρισμούς της ΔΑΠ στο ΤΕΙ Πειραιά το 2011, όπου μεταξύ άλλων φοιτητής έφερε για να γιορτάσει μαζί με τους φιλελεύθερους συναγωνιστές τη μοναδική ερωτική σύντροφο που γνώρισε στη ζωή του:

Οφείλουμε πάντως να αναγνωρίσουμε ότι επιτέλους η φιλελεύθερη πρωτοπόρα νεολαία υλοποιεί μια βασική δέσμευση του ιδεολογικού της χώρου, που είναι η κατάργηση των πολιτικών παρατάξεων στα πανεπιστήμια. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα, που σύντομα ελπίζουμε να ακολουθήσουν ΠΑΣΠ, Bloco και λοιποί συγγενείς.

RIP ΔΑΠ, θα ζεις για πάντα στις καρδιές των ντιτζέις του CAVO PARADISO.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: