Το εμβόλιο της αριστείας – Ζητάνε και τα ρέστα Ακριτίδου και Τσαβλής για τους εκτός σειράς εμβολιασμούς

Ο μόνος τρόπος για να δικαιωθούν τα καρατομημένα γαλάζια στελέχη είναι να εφευρεθεί ένα εμβόλιο αριστείας ή έστω ένα εμβόλιο κατά της πλέμπας, που δεν καταλαβαίνει το καλό της και φθονεί τους επιτυχημένους. 

Εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι, λέει η πασίγνωστη θυμόσοφη παροιμία, που ταιριάζει γάντι στα όσα ιλαροτραγικά διαδραματίζονται από χθες, με αφορμή την αποκάλυψη ότι προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ και της παράταξης Ζέρβα στη Θεσσαλονίκη, παρέκαμψαν την προβλεπόμενη λίστα προκειμένου να εμβολιαστούν οι ίδιοι ή συγγενείς τους. Η ΝΔ, που μέχρι πριν λίγες εβδομάδες επέτρεπε κανονικότητα τον εμβολιασμό πολυάριθμων κυβερνητικών στελεχών και παρατρεχάμενων, αναγκάζοντας να υποχωρήσει λόγω της κατακραυγής, σε ένα μνημείο υποκρισίας ανέστειλε την κομματική ιδιότητα (δεν διέγραψε δηλαδή καν) τη Δήμητρα Ακριτίδου και Δρόσο Τσαβλή, ενώ ο δήμαρχος Ζέρβας απάλλαξε από τα καθήκοντά της την μέχρι πρότινος αντιδήμαρχο παιδείας Ακριτίδου, ζητώντας την παραίτηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Τσαβλή, ο οποίος ωστόσο αρνείται σθεναρά.

Μάλιστα, όχι μόνο αρνείται να παραιτηθεί, πατώντας στο γεγονός πως θεσμικά ο δήμαρχος δεν μπορεί να τον παύσει από τα καθήκοντά του, αλλά κάνει λόγο και για πολιτικές σκοπιμότητας, ρίχνοντας ενδοπαραταξιακά καρφιά, ενώ παράλληλα επιχείρησε να αυτοπαρουσιαστεί περίπου και ως ήρωας, που κατάφερε να διασώσει περισσευούμενες δόσεις εμβολίων, χορηγώντας τις σε συγγενείς του, αφού προφανώς σε μια πόλη περίπου 1 εκ. κανένας δε άλλος δε θα είχε ενδιαφέρον, έστω και με τις αντίξοες τότε καιρικές συνθήκες, να μεταβεί στο ίδρυμα Άγιος Παντελεήμονας για να λάβει το εμβόλιο.

Σε ακόμα πιο επικολυρικούς τόνους κινήθηκε η απάντηση της Δήμητρας Ακριτίδου στο facebook, όπου επίσης παρουσίασε την πράξη της περίπου ως ευγενική προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, ή τουλάχιστον ως απόλυτο δικαίωμά της, ως ανήκουσα “ευπαθή ομάδα”, αλλά, όπως ισχυρίστηκε “χωρίς να πάρω τη θέση κανενός, ούτε να παρακάμψω κανέναν, γιατί θα ήταν ζήτημα ηθικής”. Μάλιστα, με θλίψη της προσθέτει πως ακόμα και αυτή η αλτρουιστική της πράξη δεν ήταν αρκετή για να διασωθούν τα υπόλοιπα εμβόλια: “Δυστυχώς, απ’ ό,τι πληροφορήθηκα, ακόμη και μετά τον εμβολιασμό μου, υπήρξαν 5 αδιάθετα εμβόλια τα οποία και κατεστράφησαν. Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας και όχι της ηθικής”. Γιατί για ένα κούτελο ζούμε σε αυτή την κοινωνία. Μάλιστα, η τέως αντιδήμαρχος ακολούθησε την ίδια πρακτική με τον έτερο ιδεολογικό της ομογάλακτο Τσαβλή, αφήνοντας αιχμές για πολιτική της στοχοποίηση από το Ζέρβα: “Είναι φανερό ότι οι ενέργειες του δημάρχου δεν προέκυψαν από θέματα ηθικής, αλλά από δικά του προσωπικά συμφέροντα”. Αναρωτιέται κανείς βέβαια γιατί, αφού το δίκιο είναι με το μέρος της, η κυρία Ακριτίδου επέλεξε να κατεβάσει το λογαριασμό της από το τουίτερ, όπου η αγάπη και η συμπαράσταση του κόσμου ήταν συγκλονιστική.

Ευτυχώς, κάποιοι χρήστες είχαν φροντίσει να διασώσουν σε σκρίνσοτ αποστάγματα σοφίας της τέως αντιδημάρχου, όπως το κάτωθι:

Άλλη μια συνωμοσία κατά των αρίστων στερεί από τον τόπο τα λαμπερά μυαλά και τους αδαμάντινους χαρακτήρες που τόσο έχει ανάγκη για να πάει μπροστά. Η προσφορά της Ακριτίδου εξάλλου στο αξίωμά της είχε υπάρξει τεράστια, καθώς ήταν πριν λίγο καιρό όταν επί αντιδημαρχίας της απεστάλη στις διευθύνσεις των σχολείων της Θεσσαλονίκης κείμενο με το οποίο οι γονείς καλούνταν να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση ένδειας, προκειμένου να συμμετάσχουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων. Τότε η ίδια είχε αναγκαστεί να ανακαλέσει το κείμενο για να γίνει “ορθή επανάληψη”. Τι άλλες αποδείξεις χρειαζόμαστε πως η Θεσσαλονίκη δεν έχασε αντιδήμαρχο, αλλά μάλαμα;

Ο μόνος τρόπος για να δικαιωθούν τα καρατομημένα γαλάζια στελέχη είναι να εφευρεθεί ένα εμβόλιο αριστείας ή έστω ένα εμβόλιο κατά της πλέμπας, που δεν καταλαβαίνει το καλό της και φθονεί τους επιτυχημένους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: