“Θα σας κάνουμε ό,τι σας κάναμε στα Καλάβρυτα” – “Απόβαση” νεοναζί στη Λέσβο που πήραν το μάθημά τους

Στο νοσοκομείο με ανοιγμένο κεφάλι οδηγήθηκε ένας από τους φασίστες, πού ξέχασαν ποια είναι η γη που ήρθαν να σκορπίσουν το δηλητήριό τους μαζί με τα ντόπια τάγματα εφόδου.

Μετά τον Έβρο και η Λέσβος γίνεται τόπος προορισμού για φασιστικά κατακάθια ευρωπαϊκής προέλευσης, αφού στην πόλη της Μυτιλήνης αλωνίζουν από το πρωί πέντε τουλάχιστον νεοναζί από το “Ταυτοτικό Κίνημα” της Γερμανίας, προσποιούμενοι τους ρεπόρτερ, έχοντας κάμερες όπου κατέγραφαν τα πάντα και ισχυρίστηκαν ότι «Ήρθαμε να κάνουμε ρεπορτάζ για να δείξουμε και την πλευρά του Έλληνα».

Οι ναζί, ενθυμούμενοι τα ανδραγαθήματα των προγόνων τους φώναζαν σύμφωνα με μαρτυρίες ότι “Θα σας κάνουμε ό,τι σας κάναμε στα Καλάβρυτα”, αναφερόμενος στη φριχτή σφαγή αμάχων από τους χιτλερικούς το Δεκέμβρη του 1943. Ανάμεσα στα αποβράσματα που ήρθαν για ενίσχυση των τοπικών ταγμάτων εφόδου, βρίσκεται και ο Μάριο Μίλερ, επικεφαλής περιφερειακής οργάνωσης του “Ταυτοτικού Κινήματος”, ο οποίος παλιότερα είχε περάσει από τη νεολαία “Νέων Εθνικοσοσιαλιστών” του “παραδοσιακού” νεοναζιστικού μορφώματος NPD.

H επίσκεψη της σποράς των ηττημένων του ’45 δεν κύλησε ωστόσο απρόσκοπτα για τους ίδιους, αφού ένας εξ αυτών δέχθηκε επίθεση από νεαρό με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ανοιγμένο κεφάλι. Έπρεπε να το σκεφτούν καλύτερα οι νοσταλγοί των Ες – Ες πριν πατήσουν το πόδι τους στα χώματα που σύσσωμος ο λαός αντιτάχθηκε στη ναζιστική μπότα. Κανονικά δε θα έπρεπε να υπάρχει τόπος, ούτε στη Λέσβο, ούτε στον Έβρο, ούτε πουθενά αλλού να σταθούν ούτε οι ξένοι, ούτε οι ντόπιοι φασίστες και ρατσιστές, που έχουν απλώσει το μαύρο δίχτυ τους, στοχοποιώντας πρόσφυγες, μετανάστες, αλλά και οποιονδήποτε τολμάει να εκφράσει την εναντίωσή του στο ξενοφοβικό μίσος.

Με πληροφορίες από stonisi.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: