Θ. Καμπαγιάννης: “Το χτεσινό δελτίο της ΕΡΤ ξύπνησε μνήμες χούντας, ήταν εικόνα ΥΕΝΕΔ…”

Ο συνήγορος του Βασίλη Δημάκη εξήγησε ότι χρειάστηκε να απειλήσει με εξώδικο την ΕΡΤ για να του δώσουν βήμα και να ακουστεί η πλευρά του πελάτη του, την ώρα που το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και το Υπουργείο αναπαρήγαγαν τον κίτρινο τύπο μιλώντας για τον “ληστή με τα καλάσνικοφ”.

Μπορεί ο αγώνας του Βασίλη Δημάκη να δικαιώνεται, η υπόθεση αυτή όμως δείχνει ανάγλυφα πώς λειτουργεί ένα αστικό “κράτος δικαίου” σε κάθε επίπεδο.

Προτού η Σοφία Νικολάου (γγ αντιεγκληματικής πολιτικής) ανακοινώσει σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ την απόφαση να γίνει δεκτό το αίτημα του απεργού πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη, είχε προηγηθεί παρέμβαση του συνηγόρου του, Θανάση Καμπαγιάννη, στην ίδια εκπομπή.

Σε αυτήν ο Θ. Καμπαγιάννης κατήγγειλε τη μονομερή κάλυψη της υπόθεσης στο χτεσινό δελτίο της ΕΡΤ, μεταφέροντας την εκτίμηση ότι θύμισε εποχές χούντας και εικόνα ΥΕΝΕΔ, καθώς αναπαρήγαγε, μαζί με το Υπουργείο, τον δημοσιογραφικό κιτρινισμό περί του “ληστή με τα καλάσνικοφ”.

Ο ίδιος εξήγησε πως ο πελάτης του ουδέποτε έφερε βαρύ οπλισμό όταν όντως τελούσε ποινικά αδικήματα και στηλίτευσε τους κιτρινισμούς του Υπουργείου για έναν άνθρωπο που αποφάσισε να αλλάξει κεφάλαιο στη ζωή του, κερδίζοντας μάλιστα υποτροφία αλλά και τα καλύτερα σχόλια από τους συμμαθητές και τους καθηγητές του.

Σχολίασε πως ο Βασίλης Δημάκης είναι ένα από τα λιγοστά “success stories” του σωφρονιστικού μας συστήματος, που μόνο κατ’ ευφημισμόν είναι τέτοιο, ανέλυσε το χρονικό του εμπαιγμού του και η αντιμετώπισή του από τις αρχές αποτελεί βασανιστήριο.

Όταν η παρουσιάστρια, Μάριον Μιχελιδάκη, αντέτεινε πως η ΕΡΤ του έδωσε βήμα να εκθέσει τις απόψεις του, απάντησε πως για να γίνει αυτό, έπρεπε να μιλήσει με τον πρόεδρο της ΕΡΤ και να απειλήσει με αποστολή εξώδικου.

Για πρώτη φορά μετά από 40 μέρες που κρατάει ο αγώνας του πελάτη μου, δίνεται βήμα στη δική του πλευρά. Θα το γνωρίζω ότι μόνο με απειλή εξωδίκου μπορεί να βγει κανείς στη Δημόσια Τηλεόραση.

Στη συνέχεια της εκπομπής, βγήκε στον αέρα η Σοφία Νικολάου, που γνώριζε εξ αρχής την απόφαση που δικαίωνε τον Βασίλη Δημάκη, δεν θέλησε όμως να την ανακοινώσει αμέσως, προτού συνεχίσει το ίδιο τροπάριο της συκοφαντίας και του εμπαιγμού.

Πολύ χαρακτηριστικό είναι το σημείο, όπου καταφέρνει να αναιρεί τον εαυτό της μες σε λίγα δευτερόλεπτα, ακριβώς πριν ανακοινώσει την απόφαση της Επιτροπής Μεταγωγών.

Δε λειτουργούμε τιμωρητικά. Η μετακίνησή του έγινε γιατί δημιουργούσε πρόβλημα στις φυλακές Κορυδαλλού που θα μπορούσε να τις τινάξει στον αέρα.

Με άλλα λόγια αποκρούει την κατηγορία της εκδικητικής συμπεριφοράς και στην αμέσως επόμενη πρόταση αναιρεί τον ισχυρισμό της, αφού παραδέχεται πως η μεταγωγή του έγινε εν είδει τιμωρίας για την κινητοποίηση των κρατούμενων (που ζητούσαν μέτρα ασφαλείας για την πανδημία) στην οποία είχε πρωτοστατήσει.

Αξίζει να παρακολουθήσει κανείς το σχετικό βίντεο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: