Συγγνώμη που υπάρχουμε – Αρθρογράφος των Νέων αφρίζει με τα μνημεία του ΚΚΕ σε Γυάρο και Γράμμο

Ο Ηλίας Κανέλλης έψαχνε απλώς μια αφορμή για να μην τα κρατάει άλλο μέσα του και τη βρήκε στην κυκλοφορία του DVD για τη Γυάρο με το Ριζοσπάστη.

Ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται, ιδίως ο δεύτερος, αν είναι συνέπεια αλλεργία και συγκεκριμένα σε οτιδήποτε έχει κομμουνιστική αναφορά.

Ο Ηλίας Κανέλλης των Νέων έψαχνε απλώς μια αφορμή για να μην τα κρατάει άλλο μέσα του και τη βρήκε στην κυκλοφορία του DVD για τη Γυάρο με το Ριζοσπάστη. Λέει πως το ΚΚΕ έχει κάθε δικαίωμα να μιλά γι’ αυτές τις διώξεις αντί για τα λάθη του στον εμφύλιο, ότι η ιδεολογία του ηττήθηκε χάνοντας κάθε νομιμοποίηση, ότι το ίδιο παραμένει μια περίκλειστη σέχτα που δεν απειλεί τη δημοκρατία με τις αντιδημοκρατικές πτυχές του, ενώ αναρωτιέται από πού αντλεί το δικαίωμα να στήνει μουσεία και μνημεία για τα μέλη του σε δημόσιους χώρους που δεν ανήκουν στην ιδιοκτησία του.

Με άλλα λόγια:

-Οι κομμουνιστές έκαναν λάθη στον εμφύλιο, οπότε δε θα έπρεπε να μιλάνε για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις απάνθρωπες συνθήκες και τα εγκλήματα των ανθρωποφυλάκων τους, ενώ οποιαδήποτε αναφορά στον ηρωισμό των εξόριστων πιθανότατα λειτουργεί αποπροσανατολιστικά στη συζήτηση για τα λάθη τους.

-Αυτοί που έστηναν τότε νέους Παρθενώνες στη Μακρόνησο και τα άλλα θανατονήσια, ήταν απλώς κοντόθωροι και εκδικητικοί. Οι πολιτικοί τους απόγονοι μπορούν να ορίζουν ποιος κι αν μπορεί να στήσει ιστορικά μνημεία.

-Tην ιστορία τη γράφουν οι νικητές. Οι νικητές δε χάνουν ποτέ το ηθικό τους έρεισμα και τη νομιμοποίησή τους. Μπορεί να πρεσβεύουν τον κόσμο της φτώχειας και της εκμετάλλευσης, της μαζικής ανεργίας, του απροκάλυπτου ρατσισμού και της καταπίεσης, η νίκη τους όμως σκεπάζει τα πάντα.Ενώ εμείς…

Κι επιτέλους σκασμός οι ρήτορες πολύ μιλήσανε…

Στο εξής…

Οι κομμουνιστές με τα δεκάδες χιλιάδες οργανωμένα μέλη και φίλους που κατεβαίνουν ενεργά στο δρόμο είναι περίκλειστη σέχτα. Ενώ τα κόμματα εξουσίας είναι ανοιχτά στον κόσμο, με χιλιάδες ηλεκτρονικά μέλη, διαδικτυακά τρολ και στρατιές μετακλητών.

Η δημοκρατία δε νιώθει απειλή απ’το ΚΚΕ. Φαντάσου και να ένιωθε πόσο θα ασχολιόταν.

-Αν περιμένατε αντίστοιχο άρθρο του Ηλία Κανέλλη περί αναχρονισμού για το μνημείο των μη πεσόντων “Μακεδονομάχων” στη Φλώρινα, πιθανότατα θα απογοητευτείτε.

Κι αν περιμένατε η πολιτεία να στήσει μνημεία τιμώντας τους χιλιάδες εξόριστους στα θανατονήσια, ματαιοπονείτε. Το αστικό κράτος παραμένει εκδικητικό, αλλά φροντίζει να μη σκαλίζει τις βρωμιές του.

Τουλάχιστον ο Ηλίας Κανέλλης επιτρέπει στο Ριζοσπάστη να κυκλοφορεί με dvd για τη Γυάρο. Προς το παρόν τουλάχιστον.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: