Συνελήφθησαν ο αστυνομικός και ο πατέρας που εξέδιδαν 18χρονη – Παραμένουν τα ερωτηματικά για τη στάση της ΕΛΑΣ

Μετά από μία τουλάχιστον μέρα που η καταγγέλλουσα δεν είχε επαφή με τους συνηγόρους της, ο δράστης συνελήφθη, όπως και ο πατέρας της κοπέλας που την κακοποιούσε για χρόνια στην εφηβική της ηλικία, τα σκοτεινά σημεία στο χειρισμό της υπόθεσης από την ΕΛ.ΑΣ παραμένουν αμετάβλητα.

ΕΣε ανακοίνωση για τη σύλληψη αστυνομικού και ενός ιδιώτη, που φέρεται να είναι ο πατέρας της παθούσας, προέβη πριν λίγη ώρα η ΕΛΑΣ, προσπαθώντας προφανώς να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που είχαν δημιουργηθεί από χθες το βράδυ, σχετικά με την τουλάχιστον “αξιοπερίεργη” στάση των αστυνομικών έναντι της καταγγελίας 18χρονης κοπέλας ότι συνάδελφός τους την κρατούσε με τη βία σε σπίτι στην Ηλιούπολη και την εξέδιδε.

Το νεαρό κορίτσι, είχε κατορθώσει να διαφύγει από το βασανιστή της και να ενημερώσει υπάλληλο τοπικής καφετέριας για να τη βοηθήσει. Στη συνέχεια, όπως κατήγγειλαν οι συνήγοροι της κοπέλας, η ίδια απλά αφηγήθηκε προφορικά τα όσα είχαν συμβεί στο Α.Τ, χωρίς να της πάρουν κατάθεση, αλλά και χωρίς να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο για να της γίνει ιατροδικαστική εξέταση, κάτι που φαίνεται να συνέβη εκ των υστέρων μετά το σάλο που προκλήθηκε. Αντ’ αυτού το θύμα οδηγήθηκε στο τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων, παρότι σύμφωνα με τη δικηγόρο της, Αντωνία Λεγάκη, το αδίκημα που κατήγγειλε θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί ως αυτόφωρο. Εκεί για ώρες η κοπέλα στερήθηκε την παρουσία των συνηγόρων της, που έμειναν απέξω με το πρόσχημα ότι η ίδια “δεν είναι κατηγορούμενη”. Την ίδια ώρα, αν και ο αστυνομικός είχε προσαχθεί από χθες, η σύλληψή του ήρθε μόλις σήμερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, για εμπορία ανθρώπων, σωματική βλάβη, απειλή και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ενδοοικογενειακής βίας.

Το θύμα δεν είχε γνωρίσει τη φρίκη μόνο στα χέρια του αστυνομικού, με τον οποίο είχε αρχικά συνάψει δεσμό πριν 1-2 μήνες, πριν εκείνος την κλείσει σε διαμέρισμα για να την εκδίδει με απειλή όπλου. Από τα 11 ως τα 17 της χρόνια η κοπέλα κακοποιούνταν σεξουαλικά από τον πατέρα της, που τη χτυπούσε και την απειλούσε μέσα στο σπίτι τους στα νότια προάστια. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις παρόμοιων αδικημάτων, πατέρας και αστυνομικός παραμένουν ανώνυμοι και χωρίς να έχει δημοσιευθεί φωτογραφία τους, ενώ ασαφές παραμένει την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, αν έχει αποκατασταθεί  επικοινωνία του θύματος με τους συνηγόρους του.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: