Συμβολική κατάληψη του κτιρίου της ΓΣΕΕ από το ΠΑΜΕ

Οι εργαζόμενοι κατέλαβαν το κτίριο της ΓΣΕΕ, ανάρτησαν γιγαντοπανό στην πρόσοψή του και κόλλησαν στην είσοδό του ένα αυτοκόλλητο το οποίο αναγράφει: «Γενική Ένωση Εργοδοτών Ελλάδας».

Συμβολική κατάληψη στα γραφεία της ΓΣΕΕ πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Οι εργαζόμενοι κατέλαβαν το κτίριο της ΓΣΕΕ στην Πατησίων κι ανάρτησαν στην πρόσοψή του ένα γιγαντοπανό με σύνθημα “Αυξήσεις σε μισθούς – Συντάξεις – Συλλογικές Συμβάσεις. Κανείς κάτω από 751 ευρώ”. Παράλληλα κόλλησαν στην είσοδό του ένα αυτοκόλλητο που αναγράφει το βρώμικο ρόλο και το πραγματικό όνομα της Συνομοσπονδίας: “Γενική Ένωση Εργοδοτών Ελλάδας”.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Την ώρα που τα συνδικάτα (Οικοδόμοι, Τρόφιμα-Ποτά, Ηθοποιοί, Φάρμακο) διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ/ΛΑΕ) υπέγραψαν τη λεγόμενη Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, δηλαδή την πολιτική της Κυβέρνησης, του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών Ενώσεων. Έτσι υπονομεύουν την διεκδίκηση κλαδικών συμβάσεων εργασίας και οδηγούν χιλιάδες εργαζόμενους στη φτώχεια και την εξαθλίωση».

Με πληροφορίες και εικόνες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: