Συγκινητική αγκαλιά της Μάγδας Φύσσα στη Χρύσα Παπαδοπούλου μετά την αγόρευσή της

Η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα ανέδειξε ανάγλυφα τον χαρακτήρα της ΧΑ ως εγκληματικής οργάνωσης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά στην αγόρευσή της: “Αν δεν πάρουμε το ΟΚ, ο χρυσαυγίτης μένει σπίτι του”… Πόσο πιο απλά να το πει;”

Η Χρύσα Παπαδοπούλου, συνήγορος της οικογένειας Φύσσα, ολοκλήρωσε σήμερα την αγόρευσή της στη δίκη της νεοναζιστικής συμμορίας της χρυσής αυγής, αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για τον ορισμό της εγκληματικής οργάνωσης, με συντονισμένη δράση, που δεν αφορούσε μεμονωμένες περιπτώσεις, ούτε είχε περιορισμένη εμβέλεια.

Πιο συγκεκριμένα, απέρριψε την εκδοχή που φέρει ως υπεύθυνο τον Λαγό, περιορίζοντας την ευθύνη στις τοπικές οργανώσεις της Νίκαιας και του Περάματος.

Αν ο Λαγός είναι η κορυφή πώς δικαιολογείται η μάχη του Αγίου Παντελεήμονα παρουσία Μιχαλολιάκου; Το πογκρόμ μετά τη δολοφονία Καντάρη; Αν η εγκληματική οργάνωση ήταν μια μίνι – εγκληματική οργάνωση του Πειραιά, πώς δικαιολογείται η επίθεση σε βάρος των εργατών στην Ιεράπετρα; Πώς δικαιολογείται η επίθεση στο Συνεργείο και μάλιστα με προαναγγελία; Οι προηγούμενες υποθέσεις με καταδικασθέντες τους Περίανδρο, Ζαφειρόπουλο, Κουσουμβρή; Πώς θα δικαιολογηθεί η οργανωμένη επίθεση στο παλιό Εφετείο, με φυσική παρουσία του Μιχαλολιάκου να επιθεωρεί τα τάγματα εφόδου. Πώς θα δικαιολογηθεί η δήλωση Παναγιώταρου στην παρουσίαση της Ελληνικής Αυγής: «εμείς έχουμε αποδείξει με μια και μόνο ενέργεια πώς καθάρισε η πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα»;

Κατά συνέπεια “ο Λαγός είναι προσωπική επιλογή του αρχηγού, όπως όλοι“. Αυτή έδινε το γενικό πλαίσιο των εντολών στο οποίο δρούσε η οργάνωση και όσες βίαιες ενέργειες τελούνταν ήταν εν γνώσει της. Και ουδέποτε διέγραψε στελέχη της που δήθεν “παρεκτράπηκαν”, όπως απέδειξαν οι αντιφάσεις των στελεχών της για την περίπτωση Σιατούνη και την επίθεση στο στέκι “Αντίπνοια”.

Ο πρώτος μάρτυρας υπεράσπισης δηλώνει «δεν ξέρω αν διεγράφη». Ο δεύτερος μάρτυρας υπεράσπισης υποστηρίζει ότι: «ο Σιατούνης δεν ήταν μέλος της ΚΕ, αλλά υποστηρικτής». Η γραμματέας της τοπικής της Χαλκίδας και πρώην σύζυγος του Νίκου Μίχου, Μπάρου δηλώνει: «ήταν μέλος της ΚΕ, αλλά ο Μιχαλολιάκος δεν είχε πειστεί ότι είχε σχέση με την επίθεση». Τέλος, ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος, χωρίς μάλιστα να ερωτηθεί σχετικά με την περίπτωση, αναφέρεται ονομαστικά στον Σιατούνη, δηλώνοντας ότι διεγράφη αμέσως μετά την επίθεση.

Στην πραγματικότητα, όμως…:

Ο Σιατούνης όχι μόνο δεν διαγράφεται αλλά αντίθετα αναβαθμίζεται και τίθεται υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο πλευρό του Νίκου Μιχαλολιάκου, ακριβώς γιατί δεν έδωσε ονόματα «συναγωνιστών» του.

Ο εγκληματικός χαρακτήρας της οργάνωσης στοιχειοθετείται από την χαρακτηριστική αποστροφή του Πατέλη (ο χρυσαυγίτης επικεφαλής στη Νίκαια”: Ό,τι κινείται σφάζεται”. Αλλά μόνο κατ’ εντολή. “Αν δεν πάρουμε το ΟΚ, ο χρυσαυγίτης μένει σπίτι του”… Πόσο πιο απλά να το πει;

Η Χρύσα Παπαδοπούλου έκλεισε ζητώνταας από τους δικαστές να μην αποστρέψουν το βλέμμα τους από τα στοιχεία και να καταδικάσουν τα μέλη της χρυσής αυγής.

Στο τέλος της συνεδρίασης, η Μάγδα Φύσσα ρίχτηκε στην αγκαλιά της, εμφανώς συγκινημένη, χαρίζοντας ένα ακόμα δυνατό στιγμιότυπο, γεμάτο συμβολισμούς…

 

Πηγή Φωτό: Τατιάνα Μπόλαρη / Eurokinissi

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: