“Στ’ άρματα, στ’ άρματα, εμπρός στον αγώνα” – Ο παπάς του Μανταμάδου πάνω σε μπουλντόζα υπό τους ήχους αντάρτικων (VIDEO)

Σε μια εικόνα υψηλού συμβολισμού, ο ιερέας βρέθηκε ανυψωμένος σε μπουλντόζα, υπό τους ήχους του διαχρονικού αντάρτικου.

Μπορεί τα ΜΑΤ να αναχώρησαν κακήν κακώς από τη Λέσβο και τη Χίο, ωστόσο ο αγώνας συνεχίζεται ενάντια στην κατασκευή νέων κλειστών στρατοπέδων συγκέντρωσης για τη διαιώνιση του εγκλωβισμού των ξεριζωμένων από τα νησιά.

Από τα πιο δυνατά στιγμιότυπα της σημερινής μέρας στη βόρεια Λέσβο, ο παπα – Χρήστος, που βρέθηκε στο πλευρό των άλλων κατοίκων σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις κλειστές δομές. Σε μια εικόνα υψηλού συμβολισμού, ο ιερέας βρέθηκε ανυψωμένος σε μπουλντόζα, υπό τους ήχους του διαχρονικού αντάρτικου.

Gepostet von Loukas Xibrakou am Donnerstag, 27. Februar 2020

“Στ’ άρματα, στ’ άρματα” και της “Ρωμιοσύνης”. Οι συνειρμοί για “σύγχρονο Παπαφλέσσα” ή ακόμα και για “παπα – Ανυπόμονο” στο πλάι του Άρη είναι αναπόφευκτοι, παρότι προφανώς οι συνθήκες δεν είναι ίδιες και σίγουρα δεν μπορούν να αποδοθούν επαναστατικές ή κομμουνιστικές συμπάθειες στον ιερέα, ο οποίος έχει δοκιμάσει και προσωπικά στο πετσί του την κρατική καταστολή, τρώγοντας χημικά.

https://twitter.com/JeronymoBoss/status/1232669543719407616

Αυτό δεν αλλοιώνει τη δύναμη της σκηνής, που δείχνει την ενότητα των κατοίκων έναντι των αυταρχικών σχεδίων της κυβέρνησης, όπου οι υπαρκτές διαφορές δεν εμποδίζουν το κοινό μέτωπο ενάντια στην καταστολή, χωρίς παράλληλα να παρασύρονται από τις ακροδεξιές σειρήνες που προσπαθούν να καρπωθούν οφέλη από τη συγκυρία.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: