Σάββας Κωφίδης – “Είναι γελοίο να πιστεύουν ότι με ένα τέτοιο νομοσχέδιο θα σταματήσουν την παρακμή και τη σαπίλα του καπιταλισμού”

“Κανένα νομοσχέδιο δεν θα μας απαγορεύσει να αντιδρούμε και να διεκδικούμε.”

Ο Σάββας Κωφίδης έχει αποδείξει πολλές φορές ότι δε μένει σιωπηλός και αδρανής μπροστά στα κοινωνικοπολιτικά θέματα. Έτσι και τώρα, μπροστά στο νομοσχέδιο – λαιμητόμο του θεμελιώδους και κατακτημένου με αίμα δικαιώματος των διαδηλώσεων που επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση. Στη δήλωσή του που φιλοξενείται – μαζί με εκείνη πολλών ακόμα ανθρώπων των γραμμάτων, του δικαίου και της τέχνης – στο Ριζοσπάστη, ο πρώην διεθνής και προπονητής βάζει με λιτά και εύστοχα λόγια τα πράγματα στη θέση τους:

Αποτελεί προσφιλή τακτική του συστήματος, σε δύσκολες στιγμές για αυτό, να εφαρμόζει αντιδραστικά μέτρα φίμωσης της λαϊκής αγανάκτησης. Είναι γελοίο να πιστεύουν ότι με ένα τέτοιο νομοσχέδιο θα σταματήσουν την παρακμή και τη σαπίλα του καπιταλισμού. Είναι ανόητο να νομίζουν ότι θα βάλουν εμπόδια σε διαδηλώσεις. Κανένα νομοσχέδιο δεν θα μας απαγορεύσει να αντιδρούμε και να διεκδικούμε. Αποδεικνύουν ότι κάνουν σπασμωδικές κινήσεις γιατί ξέρουν ότι με τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζουν, ο κόσμος θα ξεσηκωθεί. Είμαι σίγουρος ότι θα καταργηθεί στην πράξη από την ίδια τη ζωή. Θα μείνει τελικά ένα χαρτί που δεν μας αγγίζει.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: