Ρότσα, Κωφίδης και Τσιαντάκης στο πλευρό των Κουβανών γιατρών

Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές ενώνουν τη φωνή τους για το δίκαιο αίτημα απονομής του νόμπελ Ειρήνης στις ιατρικές αποστολές “Henry Reeve”.

Πολύ μεγάλη είναι η ανταπόκριση που βρίσκει και στην Ελλάδα η διεθνής πρωτοβουλία για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στους Κουβανούς Γιατρούς της μπριγάδας “Henry Reeve”, μετά την τεράστια συμβολή τους στην καταπολέμηση της πανδημίας σε μια σειρά χώρες, ανάμεσά τους και η γειτονική Ιταλία.

Ανάμεσα στις 84.000 υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί στη χώρα μας, μπορεί, ανάμεσα σε διάφορα ονόματα από μια σειρά χώρους να βρει και εκείνα σημαινόντων παλαίμαχων αθλητών. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν εκείνα του Σάββα Κωφίδη, ο οποίος βέβαια μας έχει “καλομάθει” εδώ και χρόνια με την διαρκή ενεργό κοινωνικοπολιτική του άποψη και παρουσία, αλλά και των παλιών άσων του ΠΑΟ και του Ολυμπιακού αντίστοιχα, Χουάν Ραμόν Ρότσα και Νίκου Τσιαντάκη. Επιπλέον, συναντά κανείς παλαίμαχους από διάφορα αθλήματα, όπως την τέταρτη Ολυμπιονίκη πάλης του 2004 Βούλα Ζυγούρη, τους βαλκανιονίκες της δεκαετίας του ’60 Νίκο Ρεγκούκο και Νίκο Γεωργόπουλο, τους ποδοσφαιριστές  Στέλιο Σεραφείδη (ΑΕΚ), Σάββα Παπάζογλου (Απόλλων Αθηνών, Ολυμπιακός), Νίκο Καραμανλής (Παναχαϊκή), Ηλία Μάιπα (ΠΑΣ Γιάννινα), Μάκη Ζαχαρόπουλο (Πανιώνιος), Νίκο Μάλλιαρη (Εθνικός Αστέρας, Προοδευτική), Βασίλη Διονυσόπουλο (Προοδευτική), Αντρέα Σταύρου (Δόξα Δράμας), όπως και τους προπονητές ποδοσφαίρου Γιάννη Παπαδάτο και Λάζαρο Κυρκασσιάδη, τον πρώην διαιτητή Βαγγέλη Γιαννακουδάκη, και τον επίτιμο πρόεδρο βετεράνων ποδοσφαιριστών Πειραιά, Νίκο Σιδηρόπουλο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: