Ρεαλιστικά ανυπάκουο “σπουδαστικό της ασφαλείας” προτείνει ο Γιάνης Βαρουφάκης στα πανεπιστήμια

Τα γυαλιά βάζει στην Κεραμέως ο πρώην υπουργός οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, με ακόμα πιο προχωρημένες ιδέες για την αστυνόμευση των ΑΕΙ.

Μπορεί η Νίκη Κεραμέως να “υπόσχεται” ότι η αστυνομία θα μπορεί να μπαίνει στα πανεπιστήμια με “τηλεφώνημα πολίτη”, ο Γιάνης Βαρουφάκης ωστόσο, έχει μια ακόμα καλύτερη ιδέα, που εκμηδενίζει τις αποστάσεις και τα τρεξίματα. Αντί να ενοχλούνται τα κεντρικά κάθε τρεις και λίγο, να εγκατασταθούν σώματα καταστολής κατευθείαν μέσα στα πανεπιστήμια. Για να είμαστε ακριβείς, ο πρόεδρος του Μέρα25 πρότεινε απλώς ένα “σώμα ενστόλων”, στην ολομέλεια της βουλής, χωρίς να ξεκαθαρίσει αν θα υπάγεται στην ΕΛΑΣ ή αν θα είναι ιδιωτικά σεκιούριτι.

Ο Γιάνης, προσπαθώντας να δώσει υπόβαθρο βγαλμένο από τη ζωή στην πρότασή του, δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε ένα βιωματικό περιστατικό από εισβολή κουκουλοφόρων την ώρα που δίδασκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μέσα από το οποίο μεταξύ άλλων ανέδειξε την ολύμπια ψυχραιμία και την ικανότητα διαχείρισης κρίσεων που τον διακρίνουν:

“Ακούσαμε τον θόρυβο από τους εισβολείς. Πάγωσα. Είχαμε δύο επιλογές. Ρώτησα τους φοιτητές μου τι να κάνουμε. Να φύγουμε ή να μείνουμε για να υπερασπιστούμε το άσυλο; Προτιμήσαμε να μείνουμε και συνεχίσαμε το μάθημα”.

Κι αφού έχετε ήδη αναρριγήσει, πάμε και στην περιγραφή καθηκόντων των ακαδημαϊκών ράμπο, που θα είναι λέει η περιφρούρηση της περιουσίας του πανεπιστημίου, αλλά και της ακαδημαϊκής ελευθερίας. Δεν είναι ό,τι καλύτερο για την παρρησία και τη διακίνηση των ιδέων η παρουσία αστυνομικών ή σεκιουριτάδων; Ίσως μάλιστα στα καθήκοντα αυτού του σώματος ενστόλων να ενταχθούν και αναλύσεις για το “Κεφάλαιο” και την Παρισινή Κομμούνα.

Το 70% της κατάργησης του ασύλου είναι καλό λοιπόν κατά το Βαρουφάκη, ο οποίος ως πολυταξιδεμένος εξάλλου, φροντίζει να εισαγάγει στην Ψωροκώσταινα τις βέλτιστες πρακτικές πανεπιστημίων του εξωτερικού για να μας ξεβλαχέψει. Μόνο που αυτή η κατάργηση δεν είναι αρκετά τολμηρή, γι’ αυτό όμως ευτυχώς υπάρχουν αριστερές φωνές σαν τη δική του να προπαγανδίζουν όσα μέχρι στιγμής δεν έχουν τολμήσει να ζητήσουν ούτε ο Άδωνις ή ο Θανάσης Πλεύρης. Για την ακρίβεια, ακόμα και σε εποχές που άνθιζε το διαβόητο “σπουδαστικό της ασφάλειας”, κανείς δεν είχε τολμήσει να προτείνει ή να εφαρμόσει ανοιχτή παρουσία ένστολων στα ιδρύματα. Ένα κενό που καλύπτουν “φιλελεύθεροι κομμουνιστές” σαν το Βαρουφάκη, αποδεικνύοντας πόσο δικαιολογημένη ήταν η επιμονή διαφόρων μιντιακών και άλλων παραγόντων να πετύχουν την είσοδό του στο εθνικό κοινοβούλιο.

 

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: