Προκλητική απόφαση-χάδι για τους δολοφόνους του Λουκμάν – Έσπασαν τα ισόβια λόγω… καλής συμπεριφοράς!

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι δολοφόνοι σε μερικά χρόνια θα είναι ελεύθεροι, χωρίς καν να έχουν ζητήσει δημόσια συγγνώμη για την πράξη τους.

Μπορεί το δικαστήριο να αναγνώρισε το ρατσιστικό κίνητρο στη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα κι αποτελεί σημαντικό νομικό προηγούμενο, ωστόσο η τελική απόφαση ακυρώνει τελικά αυτό το σκεπτικό και επιβάλλει μια ποινή-χαδι στους δολοφόνους, αναγνωρίζοντας το απίστευτο ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη! Μπορεί να μην υπάρχει δηλαδή μεταμέλεια από την πλευρά των δραστών και να μη γίνεται επίκληση κάποιου πρότερου έντιμου βίου, αναγνωρίζεται ως ελαφρυντικό ο μεταγενέστερος έντιμος βίος τους χωρίς να γνωρίζουμε σε τι ακριβώς συνίσταται αυτό το τελευταίο.

Συγκεκριμένα λοιπόν το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχους τους Διον. Λιακόπουλο και Χρ. Στεργιόπουλο για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία με ρατσιστικό κίνητρο, καθώς και της οπλοφορίας-οπλοχρησίας. Κρίθηκε πως οι δράστες σκότωσαν με διαδοχικές πράξεις και άμεσο δόλο το Λουκμάν και διέγνωσαν ρατσιστικό κίνητρο καθώς “Η επιλογή του δράστη έγινε λόγω των φυλετικών χαρακτηριστικών του και της καταγωγής του”.

Το δικαστήριο όμως μείωσε την ποινή των ισοβιων που τους είχε επιβληθεί πρωτόδικα, και την μετέτρεψε σε κάθειρξη 21 χρόνων και 5 μηνών, από την οποία αφαιρείται το διάστημα της κράτησής τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι δολοφόνοι σε μερικά χρόνια θα είναι ελεύθεροι, χωρίς καν να έχουν ζητήσει δημόσια συγγνώμη για την πράξη τους.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, πολλοί από τους παρευρισκόμενους που παρακολουθούσαν τη δίκη ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες και έντονες διαμαρτυρίες για να ακολουθήσει η επέμβαση των ΜΑΤ για να εκκενωθεί η αίθουσα. Οι φορείς του αστικού κράτους σε αγαστή συνεργασία, μολονότι είναι βέβαιο πως θα ακούσουμε για άλλη μια φορά πολλά περί ανεξάρτητης δικαιοσύνης. Μια ανεξαρτησία που έρχεται πάντα στο επίκεντρο όταν οι αποφάσεις της δεν ευνοούν το κυβερνητικό αντιφασιστικό αφήγημα.

Ελπίζουμε πως αυτή η πολύ αρνητική εξέλιξη δεν αποτελεί προάγγελο αντίστοιχων αποφάσεων κανονικά τη δίκη της νεοναζιστικής συμμορίας της χρυσής αυγής.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: